İZMİR HABERLERİ

İspanyol zeytinyağı tadım uzmanı, İTB'de eğitim verdi

DHA
22.07.2017 - 10:53Son Güncelleme :
DHA

İZMİR Ticaret Borsası (İTB) zeytinyağı tadım paneli adayları, İspanyol tadım uzmanı Luz Maria Martinez Cuevas'dan ileri düzey tadım eğitimi aldı. Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar, sertifika almaya hak kazandı.

Eğitimde, zeytinyağının karakteristik özellikleri eşik testi ile tadımcıların algılama eşiği ölçüldü ve yoğunluk değerlendirme metodu ile panelde yer alabilecek tadımcılar belirlendi.  Duyusal nitelik özellikleri üzerine edindikleri bilgi ve becerileri güçlendirilen katılımcılar, ISO/IEC 17025:2005 standardına uygun olarak duyusal tadım laboratuvarlarının akreditasyon gereklilikleri hakkında ve tadım tekniklerinin geliştirilmesi konularında da bilgilendirildi.

Eğitimi değerlendiren İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli "Zeytinyağı ilimiz ve ülkemiz için olduğu gibi Borsamız için de önemli bir ürün. Zeytinyağı üretim ve ticareti konusunda faaliyet gösteren 200'den fazla üye firmamız var. İşlem hacmi açısından da ticaret borsaları arasında ilk sırada yer alıyoruz. Amacımız, başta üye firmalarımız olmak üzere sektöre duyusal analizler konusunda başarılı şekilde hizmet verecek bir tadım panelini oluşturmak. Zeytincilik Araştırma Enstitüsü projemize önemli bir teknik destek sağlıyor. Konusunda uzman Luz Maria Martinez Cuevas tarafından verilen ileri düzey eğitim ile çalışmalarımızda önemli bir aşamayı geride bıraktık. Bundan sonraki çalışmalarımız, panel grubumuzun ulusal düzeyde akreditasyonu ve yurtdışında Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından tanınırlığının sağlanması üzerine yoğunlaşacak" dedi.

Temel tadım eğitimleri, zeytinyağının kalite parametrelerinden biri olan duyusal analizleri yapabilecek bir tadım panelinin oluşturulması çalışması kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Zeytincilik Araştırma Enstitüsü uzmanlarının desteğinde bir süredir İzmir Ticaret Borsası'nda gerçekleştiriliyor. Adaylar  eğitimlerde, genel zeytin yetiştiriciliği ve yağ üretim teknolojileri, zeytinyağı kalitesi ve zeytinyağı sınıfları, duyusal analiz konusunda temel bilgiler, zeytinyağında negatif ve pozitif özelliklerini kapsayan teorik bilgiler alırken öte yandan çeşitli özelliklerdeki zeytinyağlarının tadımını yaparak duyusal analiz konusundaki yeteneklerini geliştiriyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin İzmir haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği İzmir haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde İspanyol zeytinyağı tadım uzmanı, İTB'de eğitim verdi haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

İZMİR NAMAZ VAKİTLERİ

08 Ocak 2018, Pazartesi
  • İmsak
    06:39
  • Guneş
    08:22
  • Öğle
    13:29
  • İkindi
    16:00
  • Akşam
    18:16
  • Yatsı
    19:47
Sayfa Başı