GAZİANTEP HABERLERİ

İspanyol şef, baklava yapımını öğrendi

DHA
05.09.2017 - 09:26Son Güncelleme :
DHA

GAZİANTEP, (DHA) - GASTRONOMİ kenti Gaziantep’e yöresel mutfak kültürü ve Gaziantep mutfağının inceliklerini yakından tanımak için gelen dünyaca ünlü İspanyol şef Paco Morales, baklava imalathanesini gezdi, yufka açtı, şerbet döktü.
İspanya'nın Cordoba şehrinde 'Michelin yıldızlı' iki restoranın şefi olan Paco Morales’in yöresel lezzetleri keşfetmek amacıyla yaptığı gezilerin son durağı gastronomi kenti Gaziantep idi. Ünlü Şef Paco Morales’in Gaziantep’te ilgilendiği lezzetlerden biri de Gaziantep’in dünyaca ünlü tatlısı baklava oldu. Gaziantep’in önde gelen baklavacılarından Ayıntab Baklava’nın imalathanesinde incelemelerde bulunan  ünlü Şef Paco Morales baklava yapımının inceliklerini öğrendi.
Gastronomi alanında UNESCO’nun 'Yaratıcı Şehirler Ağı'nda yer alan Gaziantep’in lezzetlerinden çok etkilendiğini belirten İspanyol Şef Paco Morales, Gaziantep’in lezzetlerini ülkesinde uygulayacağını söyledi. Gaziantep’te her lezzetin ayrı bir ruhla, gönülle yapıldığını belirten İspanyol Şef, baklava ve yemeklerle ilgili olarak, "Gaziantep’te baklava ve bazı yemeklerin yapımını gördüm. O kadar güzel hazırlanıyor ki yapılan tüm yemeklerden zevk aldım" diye konuştu.
Gaziantep’teki baklava imalathanelerini gezen Şef Paco Morales, Ayıntab Baklava’daki üretim aşamalarını yerinde gördü. Son derece hijyenik bir ortamda yapılan imalatın tüm aşamalarını yakından gören Şef Morales, yufka açtı ve fırından çıkan baklavaların şerbetini döktü. Büyük bir zevk ve heyecanla baklava imalatının tüm aşamalarına katılan Şef Morales, ülkesine dönerken de yanında Ayıntab Baklava’dan aldığı baklavaları götürmeyi tercih etti.
Dünyaca ünlü İspanyol Şef Paco Morales’in ziyaretinin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirten Ayıntab Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş, “Gaziantep’te butik baklava imalatı yapıyoruz. Baklavanın tüm aşamalarını makine kullanmadan el emeği, göz nuru ile gerçekleştiriyoruz. İmalathanemizi ziyaret eden ünlü Şef Paco Morales, hijyene verdiğimiz önem ve el emeği ile yaptığımız butik baklava imalatından çok etkilendi ve bizim için övgü dolu cümleler kullandı. Ülkesine dönerken de bizim baklavalardan almayı tercih etti. Ayıntab Baklava olarak son derece gurur duyduk ve mutlu olduk” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Gaziantep haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Gaziantep haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde İspanyol şef, baklava yapımını öğrendi haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

GAZİANTEP NAMAZ VAKİTLERİ

17 Aralık 2017, Pazar
  • İmsak
    05:49
  • Guneş
    07:31
  • Öğle
    12:37
  • İkindi
    15:08
  • Akşam
    17:23
  • Yatsı
    18:54
Sayfa Başı