İspanyol basını Ersan'ı sorguluyor

Güncelleme Tarihi:

İspanyol basını Ersanı sorguluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2008 16:17

NBA'in Milwaukee Bucks takımından geçen yaz İspanya'nın AXA FC Barcelona takımına transfer olan milli basketbolcu Ersan İlyasova, kötü performansından dolayı İspanyol basını tarafından sorgulanmaya başlandı.

AXA FC Barcelona'nın sezon başındaki ilk transferi olan Ersan, Barcelona'nın yıldız oyuncusu Juan Carlos Navarro'nun NBA kulüplerinden Memphis Grizzlies'e transfer olması sonucu alınırken, yapılan tüm yorumlarda “Barcelona'da Navarro'yu unutturacak oyuncu” olarak gösteriliyordu.

Barcelona ile 5 milyon dolar karşılığında 2 sezonluk sözleşme imzalayan İlyasova'nın NBA'de gelecek vaat eden basketbolculardan biri olarak gösterilmesine rağmen Barcelona'da henüz bunu göstermediğini yazan ABC gazetesi, “Avrupa'nın en iyi liglerinden biri olan ACB'nin en büyük bulmacası İlyasova” diye yazdı.

Gazete, NBA'da geçen sezon maç başına 14.7 dakika ortalama ile oynayan, 6.1 sayı ve 2.9 ribaunt istatistiği kaydeden Ersan'ın bu sezon ACB'de 11 dakika ortalamasıyla oynayıp, 4.5 sayı ve 2.6 ribaunt istatistiği kaydettiği belirtti.

İspanyol gazetesi, basketbolcu değerlendirmelerinde Ersan'ın 1.1 ile en kötü durumda olduğunu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!