İspanya futbolunda deprem

Güncelleme Tarihi:

İspanya futbolunda deprem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2013 14:06

İspanya Profesyonel Futbol Ligi Kurumu (LFP), hesaplarında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 2. lig takımı Guadalajara'nın bir alt lige (Segunda B) düşürüldüğünü açıkladı.

Guadalajara Kulübü yönetimi, 2012 yaz döneminde 2 milyon 900 bin avroluk sermaye artırımı yaptığı dönemde kulüp hesaplarında usulsüzlük yapmakla suçlanıyor. Guadalajara, 2. ligin bitimine bir hafta kala alt sıralarda olsa da yine de ligde kalmayı garantileyen takımlar arasında yer alıyordu. Ancak kulüp hesaplarındaki usulsüzlük nedeniyle spor yasası ve kulüpler yönetmeliğini ihlal ettiği gerekçesiyle 3. lige düşürülen Guadalajara, LFP'nin verdiği karara itiraz edip, 2. ligde kalmak için her yolu deneyeceğini duyurdu.

Guadalajara Kulübü Başkanı German Retuerta, “LFP savaş isterse, bu, farklı yollardan olacaktır” dedi. Retuerta, LFP'nin kararına Spor Disiplin Komitesinde, Lig Başvuru Sosyal Komitesi'nde ve mahkemede itiraz edeceklerini söyledi. Öte yandan Guadalajara'nın bir alt lige düşürülmesi, 3 kulüp için umut oldu. Dört takımın düşeceği 2. ligde, en alt sıradaki Xerez'in düşmesi garanti olsa da aynı durumdaki Huesca, Murcia ve Racing'in umutları son haftaya kaldı. Ligden düştüklerini düşünürken umutlanan bu 3 kulüpten biri, 2. ligde kalacak. Ligde 19. sırada bulunan Huesca ve 20. sırada yer alan Murcia'nın 44'er, 21. sıradaki Racing'in ise 43 puanı bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!