İspanya finalde ev sahibine yenildi

Güncelleme Tarihi:

İspanya finalde ev sahibine yenildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2013 09:07

FIFA Konfederasyonlar Kupası final karşılaşmasında son Avrupa ve dünya şampiyonu İspanya'yı 3-0 yenen ev sahibi Brezilya, 4. kez kupanın sahibi oldu. Gecenin en önemli istatistiği ikinci yarıda geldi. Yıllardır pasa dayalı oyununa alıştığımızı İspanya, belki de ilk kez bu üstünlüğünü rakibine kaptırdı.

Haberin Devamı

Rio kentindeki Maracana Stadı'nda oynanan ve Hollandalı hakem Bjorn Kuipers'in yönettiği maçta "Sambacılar"ın gollerini 2 ve 48. dakikalarda Fred ile 44. dakikada Neymar attı. Karşılaşmanın 55. dakikasında İspanya, Ramos ile penaltı atışını gole çeviremezken, 68. dakikada Pike'nin kırmızı kart görmesi sonucunda da mücadeleyi 10 kişi tamamladı.

MUHTEŞEM GECEDEN KARELER

PASI BU KEZ İSPANYOLLAR YAPTI

Gecenin en önemli istatistiği ikinci yarıda geldi. Yıllardır pasa dayalı oyununa alıştığımızı İspanya, belki de ilk kez bu üstünlüğünü rakibine kaptırdı.  Brezilya, 2. yarıda yüzde 60'a 40 pas oranıyla İspanyollar'ı şaşırttı.

ALTIN AYAKKABI NEYMAR'IN OLDU

Turnuva'nın en iyi oyuncusu olarak seçilen Neymar da Silva, maç sonrası törende ödülünü aldı. Turnuvanın 5 gol kaydederek en skorer ismi olan Fernando Torres, Altın Top ödülünün sahibi oldu.

FİNALE KADAR YENİLMEDİLER

Brezilya, bu karşılaşma öncesinde kupada oynadığı 4 maçı da kazanarak finale çıkmıştı. Oynadığı 3 grup maçını galibiyetle tamamlayan İspanya ise yarı finalde İtalya ile normal süresi ve uzatma bölümü golsüz tamamlanan karşılaşmada rakibini, penaltı atışları sonucunda 7-6 mağlup ederek, finale adını yazdırmıştı.

Son 3 organizasyonda şampiyonluğa ulaşan "Sambacılar", 3-0'lık galibiyetle dördüncü Konfederasyonlar Kupası'nı bu kez seyircisinin önünde kaldırmayı başarırken, Avrupa ve dünya kupası sahibi İspanya ise bu arenada zirvedeki ekip olamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!