İspanya Büyükelçisi Ankü Özel Okulları’nda

Güncelleme Tarihi:

İspanya Büyükelçisi Ankü Özel Okulları’nda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 11:57

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Ortaokulu, İspanya Büyükelçiliği önderliğinde hazırlanan ve İspanyolca konuşan ülkelerin büyükelçilikleri tarafından desteklenen “İspanyolca Tanıtım Günü” etkinliği düzenledi.
Etkinlikle ilgili yapılan açıklamada, “Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Ortaokulu; öğrencilerinin İngilizce’nin yanı sıra ikinci bir yabancı dil edinimlerini ve bu dili aktif kullanımlarını önemsemektedir. Bu bağlamda okullarında 23 Ekim 2015 Cuma günü, İspanya Büyükelçiliği önderliğinde hazırlanan ve İspanyolca konuşan ülkelerin büyükelçilikleri tarafından desteklenen “İspanyolca Tanıtım Günü” etkinliği düzenledi” denildi.
Etkinlik kapsamında, İspanya Ankara Büyükelçisi Rafael Mendivil Peydro ve İspanya Ankara Büyükelçiliği Eğitim Programları Ateşesi Francisco Javier Menendez Sanchez ile Elçilik Kültür Ateşesi Jose Mar?a Davo Cabra ANKÜ Okulları’nı ziyaret etti. Okul Müdürü Yahya Akdağ’dan okulları ve okullarındaki İspanyolca eğitimi hakkında bilgi aldıktan sonra İspanyolca sınıfına geçerek, öğrencilerle sohbet ettiler. Ardından Kolombiya Ankara Büyükelçiliği eğitim temsilcilerinden Alejandra Jurado Londoño 8. sınıf öğrencilerine Kolombiya kültürünü yakından tanıtan bir sunum yaptı.
8. sınıf öğrencileri İspanyolca’nın giderek artan önemi üzerine bir sunum yaparak, hazırladıkları çeşitli videolarla İspanyol kültürünü arkadaşlarına daha yakından tanıttılar. Bir tarafta İspanyol dili ve kültürüne ait bilgilerin yer aldığı, diğer tarafta Ankü Okulları öğrencileri tarafından hazırlanan İspanyol ressam Pablo Picasso ve Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun resimlerinin bulunduğu sergi büyük beğeni topladı.
ANKÜ Okulları öğrencilerinin İspanyol kültürünü yakından tanıma fırsatı buldukları “İspanyolca Tanıtım Günü”, Flamenko grubunun büyük bir coşku ile izlenen geleneksel İspanyol dans gösterisi ile tamamlandı. Ayrıca hafta boyunca İspanyolca öğrencileri 2008 yılında İspanya’nın en iyi animasyon filmi seçilen “El Lince Perdido” filmini izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!