Ä°spanya 4-2 Portekiz

Güncelleme Tarihi:

Ä°spanya 4-2 Portekiz
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 28, 2012 00:01

2012 Avrupa Şampiyonası yarı final mücadelesinde İspanya, Portekiz'i normal süresi 0-0 sona eren maçta penaltı atışları ile 4-2 mağlup ederek finale adını yazdırdı. Karşılaşmayı Türk hakem Cüneyt Çakır yönetti.

Haberin Devamı

KARŞILAŞMADAN KARELER - FOTO GALERİ

Ukrayna'nın Donetsk kentindeki Donbass Arena'da oynanan ve Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiÄŸi maçın 90 dakikalık normal süresi golsüz sona erdi. Çakır, 120 dakikada 9 sarı kart göstererek ÅŸampiyonanın en çok sarı kart gösteren hakemi oldu. KarşılaÅŸmanın uzatma devrelerinde de skor deÄŸiÅŸmeyince penaltı atışlarına geçildi.Â

YARI FİNALDE FOTOĞRAFLARLA CÜNEYT ÇAKIR

İlk penaltıyı kullanan İspanya'dan Xabi Alonso'nun vuruşunu Portekizli kaleci Rui Patricio kurtardı. Portekiz'den Joao Moutinho'nun penaltı vuruşunu da İspanyol kaleci İker Casillas kurtarmayı başardı. İkinci penaltılarda İspanya'dan Andres Iniesta ve Portekiz'den Pepe fileleri havalandırdı. Üçüncü penaltı vuruşlarını da İspanya'dan Gerard Pique ve Portekiz'den Nene gole çevirdi, Dördüncü penaltı vuruşlarında İspanya'dan Sergio Ramos topu ağlara gönderirken, Portekiz'den Bruno Alves'in şutu direkten döndü. İspanyol oyuncu Francesc Fabregas, beşinci penaltıyı gole çevirerek durumu 4-2 yaptı ve İspanya'yı finale taşıdı.

Haberin Devamı

İspanya'nın finaldeki rakibi, yarın Varşova'daki Ulusal Stadyum'da, Almanya ile İtalya arasında oynanacak maçın ardından belli olacak. Maç TSİ ile 21.45'te başlayacak.

ALMEIDA 81 DAKÄ°KA OYNADI, QUARESMA FORMA ÅžANSI BULAMADI

Bu arada Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Hugo Almeida, karşılaşmaya ilk 11'de başlarken, 81. dakikada yerini Nelson Oliveira'ya bıraktı. Beşiktaş'ın bir başka Portekizli oyuncusu Ricardo Quaresma ise yedek kulübesinde karşılaşmaya çıkarken, maç boyunca forma şansı bulamadı

Stat: Donbass Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Portekiz: Patricio, Coentrao, Bruno Alves, Pepe, Pereira, Moutinho, Veloso, Meireles, Ronaldo, Almeida (Dk. 81 Oliveira), Nani
Ä°spanya: Casillas, Jordi Alba, Sergio Ramos, Pique, Arbeloa, Xabi Alonso, Busquets, Xavi (Dk. 87 Pedro), Silva (Dk. 60 Jesus Navas), Iniesta, Negredo (Dk. 54 Fabregas)
Sarı kart: Dk. 40 Sergio Ramos, Dk. 59 Busquets, Dk. 84 Arbeloa (İspanya), Dk. 45 1 Coentrao, Dk. 61 Pepe, Dk. 64 Pereira, Dk. 86 Bruno Alves, Dk. 90 3 Veloso (Portekiz)

Haberin Devamı

MAÇIN AYRINTILARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!