İspanya: “2011 yılı bütçe açığı yüzde 8'i geçebilir”

Güncelleme Tarihi:

İspanya:  “2011 yılı bütçe açığı yüzde 8i geçebilir”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2012 17:23

İspanya'nın 2011 yılı bütçe açığının gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 8'ini geçebileceği bildirildi.

Ekonomi Bakanı Luis de Guindos, Cadena Ser radyosuna verdiği demeçte, muhtemelen 2011 yılı bütçe açığının GSYH'nin yüzde 8'ini geçebileceğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Soraya Saenz de Santamaria, geçen hafta cuma günü, 2011 yılında bütçe açığının GSYH'nin yüzde 8'i olmasını beklediklerini ve 2012 yılı sonunda bütçe açığını GSYH'nin yüzde 4,4'üne indirmeyi hedeflediklerini açıklamıştı.  

Santamaria, 6 milyar euro ek gelir vergisi elde etmeyi beklediklerini ve kamu harcamalarında 8,9 milyar euro tasarruf yapacaklarını belirtmişti.
Ekonomi Bakanı Guindos, ekonominin bu yılın ilk çeyreğinde daralabileceğini, kamu maliyesinde dengeyi sağlamak için alınacak önlemlere, ekonominin canlanmasına katkıda bulunacak yapısal reformların eşlik edeceğini ifade etti.

Guindos, “Hükümet, gelecek birkaç hafta ya da ayda emek piyasası, finansal sistem, mal ve hizmetler piyasası ile rekabet edebilirlikte çok agresif reform gündemine sahip bulunuyor” dedi.

İspanya'da geçen yıl 20 Kasım'da yapılan erken genel seçimleri kazanan sağ görüşlü Halk Partisi (PP) tek başına hükümeti kurmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!