Isner'e dinlenmek haram

Güncelleme Tarihi:

Isnere dinlenmek haram
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 11:36

Wimbledon Turnuvası'nda Fransız Nicolas Mahut ile tarihin en uzun tenis maçını oynayan ABD'li John Isner, bugün de 2. tur maçına çıkacak.

Salı gününden başlayarak 3 gün boyunca, toplam 11 saat 5 dakika Fransız raket Mahut ile 2. tura çıkmak için mücadele eden ve bunu başaran Isner, ara vermeden bugün 5. kortta 22 yaşındaki Hollandalı Thiemo De Bakker ile karşılaşacak.

İki raket de bu turnuvaya birer kez katılırken, 25 yaşındaki Isner 2008 yılında, De Bakker ise 2007 yılında ilk turda elendi.

Dün son setin oyunlarında rakibine 70-68 üstünlük sağlayan Isner'in 3-2'lik galibiyetiyle sonuçlanan maç, birçok rekoru da beraberinde getirmişti.

Tenis tarihinin en uzun maçında Isner, attığı 112 “ace” ile bir maçta en çok “ace” atan tenisçi olurken, Mahut da 103 “ace” ile ikinci sırada yer aldı.

Karşılaşmada, en uzun maç, en uzun set, en çok oyun oynanan maç, en çok “ace” atılan maç gibi birçok rekor kırılmıştı.

Isner, tek erkeklerde De Bakker ile karşılaştıktan sonra çift erkeklerde de ilk tur maçına çıkacak. ABD'li raket, partneri Sam Querrey ile Michal Przysiezny (Polonya)-Dudi Sela(İsrail) ikilisine karşı 19. kortta 2. tura çıkma mücadelesi verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!