İsminin geçtiği her şirkete tedbir

Güncelleme Tarihi:

İsminin geçtiği her şirkete tedbir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 20:43

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 1 Aralık Cuma günü Reza Zarrab’ın mallarına el koyma kararının ardından hemen aynı gece şirketlerine ilişkin takyidat (şirket işlemlerine tedbir) uygulaması da başlatıldı.

Haberin Devamı

Savcılığın, ticaret müdürlüğünden Reza Zarrab isminin yer aldığı her şirketle ilgili kararın uygulanmasını istediği öğrenildi. Bunun üzerine Royal Denizcilik, Roysar Holding, Roysar Gıda, Roysar Altın, Are Havacılık ve Roysar Mobilya’ya takyidat konuldu. Bunun dışında Zarrab’ın ortak olduğu, 2016’da tasfiyeye giren Cameron Denizcilik ve Kıymetli Madenler Sanayi ile Arkla Otelcilik ve Turizm Anonim Şirketi’ne de takyidat uygulandığı anlaşıldı. Zarrab, Arkla Otel’in yönetiminden 14 Mart 2016 tarihinde ayrılmıştı. Şirketin sermayesi 135 milyon liraya çıkarılmıştı.

KARDEŞİNİN ŞİRKETİNE DE

Reza Zarrab’ın kardeşi Can Sarraf’ın Lord Metal şirketine de takyidat konuldu. Şirket 2011 yılında kurulmuştu. Lord Metal şirketinin kayıtlarına göre Mohammad Zarrab 22 Temmuz 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla Türk vatandaşı oldu ve Can Sarraf ismini aldı. Can Sarraf’ın ismi daha önce Royal Denizcilik’te gündeme gelmişti. 6 Nisan 2012 tarihli kayıtlara göre Mohammad Zarrab’ın uyruğunun İran yerine Sansic adalarına alındığı bildirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!