İsmini vermemi avukat istedi

Güncelleme Tarihi:

İsmini vermemi avukat istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 00:00

Aziz Yıldırım’ın ‘Serkan’ı yaktılar’ sözleri F.Bahçe ile federasyonu karşı karşıya getirdi. Federasyon bildiri ile iddiaları yalanladı. F.Bahçe, kendi sitesinde Serkan ile Hamit arasındaki telefon görüşmesini yayınladı.

FUTBOL Fedarasyonu ile Fenerbahçe Kulübü arasındaki Serkan Balcı kavgası büyüyor. Önceki gün Aziz Yıldırım’ın, ‘Serkan’ı FIFA’ya ihbar ettiler, yaktılar’ diye suçladığı Futbol Federasyonu dün ‘Biz suçlamadık’ diye açıklama yaparken, günün son hamlesi yine Fenerbahçe’den geldi. Sarı lacivertli kulüp, Serkan Balcı ile Hamit Altıntop’un telefon görüşmelerini deşifre ederek kulübün internet sitesinde yayınladı.

Gerçeği yansıtmıyor

Bu görüşmelerde Hamit, Serkan’a ‘Avukatlar ismini vermem için bana baskı yaptı’ dedi. Dün Serkan Balcı konusunda şu gelişmeler yaşandı. Futbol Federasyonu sabah saatlerinde yaptığı savunma amaçlı açıklamasında, Aziz Yıldırım’ın, FIFA’ya gönderdikleri raporla Serkan Balcı’nın, Türkiye-İsviçre maçı sonrası yaşanan gerginliklerde rakip takımın bir oyuncusuna vurduğunu ihbar ettiği yönündeki iddiasının gerçeği yansıtmadığı ve Futbol Federasyonu’nu zan altında bıraktığı ifade edildi.

Yazılı savunma istendi

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: ‘FIFA Disiplin Komitesi, 23 Aralık tarihinde Zürih’e çağırarak bilgisine başvurduğu milli takım oyuncusu Hamit Altıntop’un, ‘Serkan maçtan sonra bir futbolcuya vurduğunu söyledi. Ancak daha sonra beni telefonla arayarak (Bu sözleri soyunma odasında kahramanlık yapmak için söyledim. Aslında kimseye vurmadım) diyerek yalanladı’ şeklindeki ifadesi üzerine Serkan Balcı’dan bir hafta içinde yazılı olarak konuya ilişkin savunma göndermesini istemiştir.

Kulüp sitesinde yayınladı

Sayın Yıldırım’ın iddialarının aksine, konunun aslı bu açıklamada belirtildiği gibidir.’ Akşam saatlerinde karşı atağa geçen Fenerbahçe Kulübü ise, Serkan Balcı ve Hamit Altıntop arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşması kayıtlarını deşifre ederek kulübün resmi sitesinde yayınladı. Sitede, olayın aktörlerinden Hamit Altıntop’un Serkan’a, ‘Avukatlar, senin ismini vermem için bana baskı yaptı’ ifadesine yer verildi.

İŞTE SERKAN VE HAMİT’İN TELEFON GÖRÜŞMELERİ

S.B.: Seni saat 10.00’da çağırıyorlar. 11.00’de toplantı var, saat 10.00’da diyorlar ki ‘Serkan’ı suçlayacaksın’ öyle mi?

H.A.: Onun adını ver dediler. Bilmiyorum ya... Oyalamak mı istiyorlar? Öyle bir şey. Vallahi bak çok pişmanım. Biraz düşünme zamanım olsa zaten hayatta söylemezdim. Ama o kadar çabuk oldu ki kardeşim...

S.B.: Baskı yaptılar değil mi? Ben anlıyorum seni. Yani kimsenin ismini vermeyeceksin, sadece Serkan’ın ismini vereceksin?

H.A.: Evet. Sadece Serkan’ın ismini ver dediler

S.B.: Niye ya?

H.A.: Avukatlar. Başkan (federasyon başkanı) yanlarındaydı. Avukatlar dedi işte.

S.B.: Serkan’ın ismini vereceksin diye değil mi?

H.A.: Vallahi bak çok pişmanım.

S.B.: Yok canım seninle alakası yok ya. Onların yaptığı ayıp ya. Kendilerini kurtarmak için birilerini ateşe atıyorlar kardeşim.

H.A.: İnşallah hiçbir şey olmaz kardeşim.

S.B.: İnşallah... İnşallah... Sen pişman olacaksan zaten senin kendi iç niyetin önemli zaten. Sen iyi niyetli bir insansın zaten...

H.A.: Allah razı olsun kardeşim

S.B.: Tamam kardeşim benim. Sıkma sen canını.

H.A.: Haydi kendine iyi bak.

S.B.: Haydi öpüyorum.

Hamit’e böyle şey söylemedik

Levent Bıçakcı, ‘Hamit’ten önce birkaç futbolcu daha Serkan’ın ‘vurdum’ dediğini duymuş. Biz hiçbir oyuncumuzun ceza almaması için çalışıyoruz’ dedi.

FUTBOL Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Serkan Balcı konusunda yaptığı açıklamada, ‘Hamit Altıntop’a böyle bir şey söylemedik’ dedi. Hiçbir oyuncumuzun FIFA Disiplin Kurulu’nda ceza almamaları için yoğun çaba sarfettiklerini söyleyen Bıçakcı, şöyle konuştu: ‘Biz Hamit’e asla böyle bir şey söylemedik. Hamit’ten önce birkaç futbolcu daha Serkan’ın ‘vurdum’ dediğini duymuş.

Biz bırakın Serkan’ı ihbar etmeyi ya da ‘Serkan’ın ismini verin’ demeyi, tamamen Serkan’ın ve hiçbir futbolcunun ceza almaması için elimizden gelen çabayı gösterdik. Böyle bir durumda, Futbol Federasyonu’nun Serkan’ı ihbar etmesi kesinlikle söz konusu değildir. Tam aksine hiçbir futbolcumuzun ceza almaması için yoğun çaba harcıyoruz.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!