İsmail Kahraman: İnsanların vefat tarihleri bu fani alemden ayrıldıkları gün değil isimlerinin unutulduğu gündür

Güncelleme Tarihi:

İsmail Kahraman: İnsanların vefat tarihleri bu fani alemden ayrıldıkları gün değil isimlerinin unutulduğu gündür
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 14:24

İsmail Kahraman: İnsanların vefat tarihleri bu fani alemden ayrıldıkları gün değil isimlerinin unutulduğu gündür

Haberin Devamı

Betül KARABACAK/ Erdinç YILDIRIM-İSTANBUL (DHA) - İSTANBUL Sabahattin Üniversitesi'nde (İZÜ) üçüncü kez mezuniyet coşkusu yaşandı.

Düzenlenen törende konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Bütün bu hayat yolunda siz gençlere başarılar diliyorum. Cenabı hak yardımı esirgemesin. İsimler kültürü de beraberinde taşır kelimeler gibi. İsimler mühim. Sabahattin Zaim ismi, Mehmet Akif Ersoy ismi çok mühim. Örnek şahsiyetler bunlar. İnsanların vefat tarihleri bu fani alemden ayrıldıkları gün değildir isimlerinin unutulduğu tarihtir. Şimdi Sabahattin Bey de, milli şairimiz Akif de yaşıyorlar. Çünkü isimleri devam ediyor. Sabahattin Zaim beyle derin hukukum olması bahtiyarlığına ulaşmış bir insanım. Ne güzel insandı.  Bir kimsenin aleyhinde konuşması, aleyhte olan bir sohbete katılması asla mümkün değildi. Çağrıldığı her yere giden bir ilim deryası. Hakikaten hocaların hocasıydı" diye konuştu.

7. eğitim öğretim dönemini geçiren İZÜ'de 659 lisans öğrencisi mezun oldu. Törene Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanı Ekonomi Danışmanı Bülent Gedikli, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, , İZÜ Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel Çelikbilek ile çok sayıda akademisyen, öğretim üyesi ve veli katıldı.

"AHU İLE PİŞMİŞ AŞI YEMEK KADAR ZOR BU MÜCADELEYE GİRMEK"

"Ülkemizin ve milletimizin istikbalinde en önemli sermayemiz geleceğimiz olan iyi eğitim almış çift kanatlı gençlerimiz olacaktır. Dünyanın içinde bulunduğu durum ve son dönemlerde yaşadığımız tecrübeler tüm üniversitelerimizin bu konuya özel bir hassasiyet göstermesinin gereğini ortaya koymuştur. Biz İZÜ'de medeniyet değerlerimiz ve geleneğimize yaslanarak güveneceğimiz ve geleceğimizi emin ellere teslim edeceğimiz gençlerimize iyi eğitim vermeye çalıştık" diyen İstanbul Sabahattin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, şunları söyledi:

"Mevlana'nın tasvir ettiği pergel metodunda olduğu gibi öğrencilerin bir ayağının sabit, diğer ayağıyla tüm dünyayı dolaşacak bilinç ve donanımda olmalarına gayret ettik. Misyonumuz medeniyetimizin değerlerini önemseyen, bilim üreten, insanlığa hizmet eden, donanımlı, geleceği şekillendiren, erdemli ve lider insanlar yetiştirmek olarak belirledik. Ve kendimize şu soruyu hep sorduk ve sormaya devam ediyoruz; 'İstanbul Sabahattin Üniversitesi niçin var?', 'Onu diğer üniversitelerden farklı kılan nedir?' Bu meseleye vaktiyle bu okulda öğrenci ve hoca olan İstiklal Şairimiz Merhum Mehmet Akif 117 yıl önce şöyle temas etmiş: 'Biz ne hamiyetsiz adamlar, ne vazifesiz babalarız ki mevcut mekteplerimizi işe yarar hale getirmek yahut yeniden adam akıllı müesseseler yapmak tarafına hiç yanaşmıyoruz da istikbalimizi teşkil edecek ciğer parelerimizin terbiyesini o istikbalin hayalinden bile ürken bir takım yabancılara bırakıyoruz. Hepimiz mektepsizlikten bu kadar zaman şikayet ediyoruz fakat hiç birimiz bu derdin çaresini bulmak için gereken gayreti göstermiyoruz." Mehmet Akif Merhum'un 1 asır önce mesele ettiği bu anlayış hamdolsun artık ülkemizde değişmeye başladı. Beklenti içinde  olduğu okullar, üniversiteler de hamdolsun uzun bir aradan sonra ortaya çıkmaya başladı. Fakat öyle anlaşılıyor ki Yunus'un ifadesiyle 'Ahu ile pişmiş aşı yemek kadar zor bu mücadeleye girmek. "Bu görev 20. Asırda bir avuç erenlerle ilim yayma çevresi etrafında merhum Prof. Dr. Sabahattin Zaim Hocamız gibi öncü ve güzel adamlara düştü. Bu önder ve öncülerin takipçisi olma görevini bahşettiği için Rabbimize hamd makamındayız."

TÜRKİYE'NİN 75 ŞEHRİNDEN ÖĞRENCİ

Üniversitenin 2011 yılından beri geldiği noktayı da aktaran Prof. Dr. Mehmet Bulut, sözlerini şöyle noktaladı:

"Asil geçmişten aydınlık geleceğe yürüdüğümüz bu yolda kat edeceğimiz mesafenin uzun, zor ve çetin olduğunun farkında olarak, her geçen gün belirlediğimiz misyon ve vizyona uygun adımlar atarak, Doğu ve Batıdan Kuzey ve Güneyden önemli hocaları, üstatları okulumuza getirerek, araştırma altyapısını güçlendirerek bir araştırma üniversitesi olma yolunda adım adım ilerliyoruz. 2011 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan üniversitemiz ilmek ilmek, nakış nakış dokuduğu bu önemli yapıyı hem altyapı hem de üstyapı olarak çok önemli yerlere taşıdı. 7. yıl sonunda 30 lisans ve 60'ın üzerinde yüksek lisans ve doktora programlarında 7 bini aşkın öğrencisiyle emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bugün Türkiye'nin 75 şehrinden öğrenci ve bir o kadar farklı ülkeden misafir öğrencimiz üniversitemizde öğrenim görmektedir. Üçüncü mezuniyet törenimizde bugün 659 lisans öğrencimizi mezun ediyoruz. Ülke genelinde artık LYS'de ilk yüzde 10'dan öğrenci kabul alan bir üniversite konumundayız. Ulusal ve uluslararası proje ve yayınlarıyla hocalarımız alanlarında dünya bilimine önemli katkılar sağlamaya başladılar. Üniversitemiz kalite çalışmalarında kısa dönemde önemli mesafeler kaydetti. Tüm bunları büyük bir İZÜ ailesi olarak, bir ekip olarak başardık."

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!