İşletme mezunuyum, inançlıyım ne sigara ne içki içerim özüm sözüm birdir, daha ne olsun?

Güncelleme Tarihi:

İşletme mezunuyum, inançlıyım ne sigara ne içki içerim özüm sözüm birdir, daha ne olsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2005 00:00

24 yaşında, gülünce gözleri çizgi olan bir esmer güzeli Tolgahan Sayışman. 13 yıldır dünyanın en yakışıklı erkeğini seçen Manhunt yarışmasının, bu yıl 8 Eylül’de Güney Kore’de yapılan elemelerinde o ‘Dünyanın en yakışıklı erkeği’ seçildi. 13 yıldır dünyanın çeşitli yerlerinde yapılan yarışmada, bu güne kadar Türkiye’den dereceye girip, ancak ikinciliğe kadar çıkabilen sadece Berke Hürcan var.

Tolgahan Sayışman’ı ‘Gözüm bir yerden ısırıyor’ diyenler varsa, 2002 yılında Kıvanç Tatlıtuğ’un Best Model seçildiği yarışmayı hatırlıyorlardır. Sayışman o yarışmada Tatlıtuğ’un ardından ikinciydi. Dünyanın en yakışıklısı seçilince işler de açılıyor elbette. Mercedes, aralık ayında çekimlerine başlayacağı yeni reklam filmleri için onu gözüne kestirdi. Televizyonda ve bilboardlarda yeni yüzü olarak onu kullanacak.

Dünyanın en yakışıklısı seçilince insanın başına sokakta neler geliyor?

-
Önce ‘O mu, değil mi’ diye bakıyorlar. İki gün önce bir arkadaşımla yemeğe çıktık. Yan masadaki bir grup kız önce süzdü, sonra fısıldaşmalar başladı. Kendilerine göre not veriyorlardı. Ortaokul ve lisede de popülaritem vardı ama 2002 yılında üniversite arkadaşlarımın ısrarlarına kadar bu konu üstünde çok düşünmemiştim. Aynaya bakıp elim yüzüm düzgün demek başka, bir de etrafınızdakilerin bunu size sürekli söylemesi başka. Arkadaşlarım beni zorlamasaydı 2002 yılındaki Best Model Of Turkey yarışmasına katılmayacaktım bile.

Yakışıklılık insanı şımartıyor mu?

-
Ben zaten son üç dört yıla kadar utangaç biriydim. Hiçbir şımarıklığım, sivriliğim yoktu. Şimdi bile pozlar verdiğimde, podyumda yürüdüğümde o utangaç çocuktan bu nasıl oldu diye düşünüyorum.

Manhunt yarışmasına gidişiniz, dereceye girmeniz nasıl oldu?

- 2002’de Best Model yarışmasında ikinci olunca, 2003 yılında Çin’de yapılacak Manhunt yarışmasına katılmam istendi. Fakat o yıl Sars yüzünden yarışma, 2005 yılında Seul’de yapılmak üzere ertelendi. Ben o arada Uğurkan Erez ajansında mankenliğe devam ediyordum zaten. Yani yarışmaya oldukça uzun bir süre hazırlandım, sonucunu gördüm.

YARIŞMA BİTTİ, YEMEDİĞİMBAKLAVA BÖREK KALMADI

Kadınlar vücudunu korumak için Çin işkencesi çekiyor, siz ne yapıyorsunuz?

- Ben de Çin işkencesi çekiyorum merak etmeyin. Sürekli spor yapıyorum, çok sıkıcı bir beslenme düzenim var. Özellikle yarışmaya hazırlanırken aylarca tavuk ve yumurta beyazından başka bir şey yemedim. Bugün olsa o diyeti yapabilir miyim bilmiyorum. Zaten yarışma bittikten sonra, iki hafta boyunca yemediğim baklava, börek kalmadı.

Anneniz, ‘Benim oğlum dünya güzeli’ diye gurur duymuştur.

- Evet, o beni ‘Güzel oğlum’ diye severdi zaten, tescilli oldu şimdi. Ama akrabalarım, ‘çocukken daha güzeldin, büyüyünce çirkinleştin’ diyorlar. Çocukluğumda annem beni markete götürdüğünde, herkes beni sevmek isterdi.

Kaç kardeşsiniz, ailenin geri kalanları da güzel mi?

- 14 yaşında bir kızkardeşim var.

Bitirim mi yoksa demokrat bir abi misiniz?

- Bazen bitirimim. Ama ikisinin ortasını bulmaya çalışıyorum.

Etrafınızda bol bol 14 yaş grubundan hayran vardır o zaman.

- Henüz kızkardeşimin arkadaşları ev baskınlarına başlamadı ama okula her gün fotoğraf yolluyorum.

Peki, hani şarkıdaki gibi ‘Nereden bu kaşın gözün temeli’?

- Ne anneme ne de babama benziyorum. Babam Selanik göçmeni ama esmer, annem de Trabzonlu ama sarışın. Vücut yapım sadece babama benziyor.

Yakışıklısınız o kadar mı yoksa başka özellikleriniz de var mı?

- İşletme mezunuyum, ne sigara ne içki içerim, özüm sözüm birdir tanıyan bilir, inançlıyım. Daha ne olsun?

Edebiyat, şiir, yazı, kitap?

-
Annemin çok büyük bir kütüphanesi var ama ben bu konuda ona hiç yetişemedim. Daha ziyade futbol ve tenise merakım var. Fenarbahçe taraftarıyım.

PODYUMDA NE YÜRÜMEYİNE BAKMAYI BİLİYORDUM

Madem dünyanın en yakışıklı erkeği seçildiniz. Size Türkiye’den başka kapı açan bir ülke oldu mu? Yurtdışında herhangi bir ajansla çalışıyor musunuz?

-
Asıl getirisi yurtdışı oldu zaten. Asya kıtasının en büyük mankenlik ajansı Calcaries’le iki yıllık sözleşme imzaladım. Her yıl için 100 bin dolarlık sözleşmem var. Salı günü Pekin’e gidiyorum. Oradan Hong Hong, Singapur, Malezya ve Filipinler’e gideceğim. Sonra dönüp Best Model Of The World yarışmasının jürisine geleceğim. Ardında da Milano ve Paris var.

Mercedes Benz’in reklam yıldızı olacakmışsınız. Niye sizi seçtiler, nasıl oldu, ne yapacaksınız? Televizyon reklamları mı, bilboardlar mı?

- Manhunt seçilince, Mercedes 2005-2006 yılı Asya tanıtımlarını benimle yapmaya karar verdi. Bu Aralık’ta reklam filmi çekeğiz, bilboardlar da hazırlanacak.

Mankenlikten başka bir şey yapıyor musunuz?

-
Geçtiğimiz yıl Ayla Algan’dan altı ay oyunculuk dersleri aldım. Aman aman olmayan bir rolde bu yıl oynayacaktım ama yarışmadan sonra çok yoğun olunca olmadı. Onun öncesinde de tezimi bitirmek için uğraşıyordum, başka bir şey yapmak için kafam rahat değildi.

Neydi teziniz?

- İstatistik.

Oyunculuğunuzu nasıl değerlendiriyorlar?

- Özellikle Ayla Algan bana çok güvendi. Tabii her şey kilometre işi. Mankenliğe ilk başladığımda ne yürümeyi, ne bakmayı biliyordum. Ama yaptıkça öğreniyorsunuz. Oyunculukta o kadar sıfırdan başlamak mümkün değil. O yüzden altyapı oluşturmam lazım.

Sarışın erkek tercih eden kadına pek rastlamadım

En sıradan kadın manken, en iyi erkek mankenden daha popüler. Niye?

- Dünyada da böyle, Türkiye’de de. Aralarındaki uçurum çok. Erkek mankenler yurtdışında işlerini doya doya yapabiliyor hiç olmazsa. Sadece erkek mankenlerin çıktıkları moda haftaları var. Burada ancak 10 erkek manken bu işin ekmeğini yiyebiliyor. Erkek giyim firmalarının yaptıkları defileler hiç ilgi görmediği için, firmaların içinden defile yapmak bile gelmiyor.

Gazetelerdeki arka sayfa güzellerini nasıl değerlendiriyorsunuz. Sizce hangi erkek manken bu yıkılamayan tabuyu yıkacak?

-
Bu ülkede kadın okuyucu yok mu anlamıyorum? Kadınlar da mı arka sayfadaki kadınlara ilgi duyuyor. Kadınlar arka sayfada erkek güzeli görmek istemez mi? Kadın dergilerinin, genç kız dergilerinin kapaklarına bakıyorum, hepsinde kadın var. Hiç mi erkek olmaz? Genç kız erkeğe bakmak istemez mi? Ben bunlara şaşırıyorum.

Güzellere nedense hep aptal muamelesi yaparlar. Siz böyle bir şeyle hiç karşılaştınız mı?

- Çevremdeki güzel kadınlar aklıma geliyor, bir ya da iki kişidir çok da akıllı olmayan. Bunu niye genele vururlar, nerden bunu uyduruyorlar bilmiyorum. Kendimle ilgili böyle bir şeyle hiç karşılaşmadım.

Son yıllarda esmer erkekler yükselişte, objektif olup cevap verin. Sizce esmerler daha mı çekici?

- Kesinlikle öyle. Özellikle yurtdışında esmerlere dafa fazla ilgi var.

Sarışınlar?

- Sarışınlarda esmerlere göre bir şeyler eksik kalıyor. Çok güzel sarışınlar var ama çekici değiller. Esmerlerin havası sarışınlarda olmuyor. Tercihi sarışın olan kadına pek rastlamadım.

Gün gelecek bu saçlar, bu kaslar size de ihanet edecek. O günleri düşünüp yatırım yapacak mısınız, yoksa anın keyfini mi çıkarıyorsunuz?

- Bizim kaslarımız asla bir vücutçu gibi olmaz zaten. Kıvamında kas yapınca sorun da olmuyor. Düzenli olarak fitness’a gidiyorum.

Gece hayatı?

- Gece hayatım çok yok, nadiren çıkıyorum. Ailemle yaşıyorum zaten. Arkadaşlarım yanımda olsun yeter, mekán önemli değil.

Artık her yakışıklıyı niye jigola veya gay sanıyorlar?

- Benim için böyle şeyler söyleyenler varsa, Allah’a havale ediyorum. İlahi adalete çok inanırım. Bu tür şeyler söyleyenler kötü kalplidir. Kötü kalplilere de yapacak bir şey yoktur zaten.

YAKIŞIKLI DEYİNCE BRAD PITT, GÜZEL DEYİNCE LİMA VE FONTANA

Sizce yakışıklı deyince kim akla gelmeli?

-
Brad Pitt. Hem bebeksi bir ifadesi var, kaldı ki bahsettiğimiz kişi 40 yaşın üzerinde, hem de erkeksi hatlara sahip. Çok güzel bir karışım. Bence yakışıklı o. Güzel kadınları sormayacak mısınız?

E, sırası var ama besbelli söylemek için yanıp tutuştuğunuz birileri var.

- Evet. Adriana Lima ve Isabeli Fontana’yı çok beğeniyorum. İkisi de Brezilyalı top model, ikisi de esmer. Birbirlerine benziyorlar zaten. Yani ben esmer seviyorum da.

BİLİYORUM Kİ KADINLARA KESİNLİKLE YALAN SÖYLENMEMELİ

Kadınlarla aranız iyi galiba?

- İyi, güzel. Olması gerektiği gibi. Seviyorum kadınları.

Henüz genç olmanıza rağmen, kadınlarla ilgili çıkardığınız dersler var mı?

- Asla çok fazla sırrını söyleme.

Kadınlardan şimdi uçan tekme yiyeceksiniz...

- Açık sözlüyüm. Bir de kadınlara kesinlikle yalan söylenmemesi gerektiğini biliyorum. Çünkü hissediyorlar. O yüzden hiç yalan söylemedim ama söylememem gerekenleri de söylemedim. Onlar yalan sınıfına girmiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!