İşler rayına oturuyor

Güncelleme Tarihi:

İşler rayına oturuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 19:26

Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer, yeni yönetim için görüştüğü yerli ve yabancı işadamlarını basına tanıttı.

Haberin Devamı

Avrasya Arap Afrika Ekonomik Kalkınma Konseyi (E.E.C.D) adlı şirketin Eş Başkanı Necati Bulak, 3 milyon Euro'luk çeki Kulüp Başkanı Çetin Sümer'e vererek, acil ihtiyaçların giderilmesini istedi. Başkan Çetin Sümer, "Takımı nasıl düşürdüysem öyle de çıkarcağım" dedi.

Daha önce Cuma günü yapılacağı duyurulan ve Diyarbakır Kulübü'nün kaderini belirleyeceği belirtilen toplantı, bugün öğlen saatlerinde Başkanı Çetin Sümer'e ait işyerinde düzenlendi. Toplantıda, Diyarbakırspor yönetimine aday olan oluşum içinde yeralan kişiler basına tanıtıldı. Toplantıda ilk konuşan Kulüp Başkanı Çetin Sümer, kendisinin de eş başkanı olduğu Avrasya Arap Afrika Ekonomik Kalkınma Konseyi (E.E.C.D) kulüp yönetimine aday olduğu isimleri tek tek açıkladı. Kendisi gibi E.E.C.D'nin eş başkanı olan iş adamı Necati Bulak ve Almanya'da 34 bin kişinin çalıştığı tekstil devi bir firmanın sahibi Jurgen Lankers ile bir başka Alman işadamı Wolpgang Gehrlicher'i basına tanıtan Başkan Sümer, Ürdün Kralı'nın oğlu Şeyh Muhammed Salih'in de gelmeyi çok istediği ancak işleri nedeniyle gelemediğini söyledi.

Haberin Devamı

Personel ve esnaf borçlarının pazartesi gününe kadar tamamının ödeneceğini belirten Sümer, "Yönetim işini geciktirdiğimiz eleştiriliyor ancak, biz boş durmadık. Forma tescilini yaptık, anlaşmayı düşündüğümüz teknik direktör ile konuşup her konuda anlaştık. Hatta bu teknik direktörün verdiği bilgilerle her mevkiye düşündüğümüz 10 futbolcu ile prensip anlaşmasına vardık. Hatta takımın kamp yapacağı yeri bile belirledik ve rezervasyonumuzu yaptık. Yani boş durmadık. Takımı düşürdüğümüz gibi yine Süper Lig'e çıkarıp istifa edeceğim. Ama istifa ederken bir eser bırakacağım" dedi.

Daha sonra söz alan E.E.C.D Eş Başkanı Necati Bulak, yönetime gelmeleri halinde yapacaklarını tek tek ayrıntılarıyla anladı. Konuşması sırasında güven açısından 3 milyon euroluk çeki Kulüp Başkanı Çetin Sümer'e veren Bulak, "Çok iddialı geliyoruz. Ancak burada birlikte çalışacabileceğimiz kalifiye yönetici elemanı konusunda sıkıntı olduğunu gördük. Özel uçakla geldim. Çetin başkanın acil çağrısı üzerine geldim. Aslında her şey netliştikten sonra gelip bunları açıklamak istiyordum ama kısmet bugüneymiş. 2 hafta içinde acil ödenmesi gereken tüm borçları ödeyeceğiz. Kulübün 17.5 trilyon borcunu da yönetime geldiğimiz gün ödemeyi tahhüt ediyoruz. Bunun için şirketimizin hukuk temsilcisi arkadışımızı da getirdik. Hesap kitapları inceleyecek. Ödeme planları hazırlayacak. Biz de ona göre ödemeleri yapacağız. Güneydoğu'nun tüm şehirlerinde spor okulları açacağız. Avrupanın çeşitli kentlerinde temsilcilikler açacağız. Diyarbakırspor Kulübü her kademesiyle profesyonel olarak yönetilecek" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!