İslamofobi ödülleri sahiplerine verildi!

Güncelleme Tarihi:

İslamofobi ödülleri sahiplerine verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 10:03

İslami İnsan Hakları Komisyonu’nun her yıl ver verdiği ‘İslamofobi ödüllerinin’ bu yılki sahipleri belli oldu. Londra merkezli sivil toplum kuruluşu İslami İnsan Hakları Komisyonu, İslam karşıtlığıyla mücadele kapsamında düzenlediği hicivsel etkinlikle bu yılki ödülleri açıkladı.

Haberin Devamı

KOMİSYON bu yıl birinci olarak İngiltere’nin en çok İslam karşıtı figürü olarak aşırı sağcı aktivist Tommy Robinson’u seçti. Robinson’un ‘birinciliği’ elde ettiği kategoride TV sunucusu ve köşe yazarı Katie Hopkins, aşırı sağcı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin (UKIP) eski lideri Nigel Farage, ‘Britanya İçin’ adlı aşırı sağcı partinin kurucusu Anne Marie Waters ile İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson da bulunuyordu. 

İslamofobi ödülleri sahiplerine verildi

Uluslararası İslam karşıtları kategorisinde de Arakanlı Müslümanlara yönelik katliama karşı sessiz kalan Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çi birincilik elde etti. Suu Çi, bu kategoride ABD Başkanı Donald Trump’ı, Fransa’nın aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi’nin lideri Marie Le Pen’i, Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlükler Partisi’nin (PVV) lideri Geert Wilders’i geride bıraktı.
Komisyon, medya kategorisinde ise Fox News’i seçti. Fox News bu kategoride İngiliz Daily Mail ve The Sun gazetelerini geride bıraktı.
İslamofobi’ ödülleri İngiltere’de yükselen İslam karşıtlığına ve buna bağlı olarak işlenen nefret suçlarına dikkati çekmeyi amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!