'İslam'ı istemiyorum' diyen suç işler

Güncelleme Tarihi:

İslamı istemiyorum diyen suç işler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 11:47

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Yabancı Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıda, "Çok etnisiteli, çok dinli ve çok kültürlü bir Almanya'dan yanayım." dedi.

Haberin Devamı

ESKİ Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Yabancı Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Küreselleşme, terör ve savaşlardan kaynaklanan korkulardan dolayı çok sayıda ülkede milliyetçiliğin yükseldiğini belirten Wullf, şunları söyledi:
"Ben çok etnisiteli, çok dinli ve çok kültürlü bir Almanya'dan yanayım. Almanya'da herkesin istediği gibi inanmasını bir kazanım olarak görüyorum. Avrupa topraklarında dini sebeplerden dolayı çok savaşlar yaşandı ve çok kan aktı. Kim, 'Almanya'da, Avrupa'da İslam'ı istemiyorum' derse, anayasaya karşı hareket etmiş olur. Birlikte yaşamaya ihtiyaç var ve bu insani bir sorumluluk."

ALMANYA'YA GÜÇ KATTILAR

"İslam Almanya'ya da aittir dedikten sonra eleştiriler oldu. Bazıları 'Müslümanlar aittir ama İslam değil' diye ifadeler kullandı. Hayır, 3 milyon Müslüman ülkemizde yaşıyorsa, o zaman onlar bu ülkeye dinleriyle birlikte aitler ve inançları, İslam din dersi, imamların yetiştirilmesi ve merkezi yerlerdeki camileriyle buraya dahiller. Almanya'da Anayasayı savunan çok sayıda Müslüman yaşıyor. Bu kadar çok Türk kökenli askerimiz olmasaydı ordumuz bu kadar etkin olmazdı. Medyada, kültür alanında çok sayıda Müslüman göçmen aydın ülkemizi savunuyor ve temsil ediyor."

Haberin Devamı

AfD VE PEGIDA'YA ELEŞTİRİ

"Aşırı sağcı ve İslam karşıtı parti AfD ile PEGIDA'yı da eleştiren Wulff, "Avrupa'yı bilmeyenler Avrupa'yı savunuyor. PEGIDA'cılar Alman Anayasası'nı okumuyor. Birisinin Müslüman olmasından dolayı ayrımcılığa uğramayacağını bilmiyor. Almanya'daki camiler Müslümanların maaşlarından tasarruf ettiği paralarla yapıldı. Türkiye'den gelen imamlar ve DİTİB cemiyetleri görünür bir şekilde terörden uzaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!