İslamcı AKP’ye karşı olmadan darbeye karşı olunamaz

EN küçük bir kuşkum kalmadı: Her şey kitaplarda yazdığı gibi, Yugoslavya, Gürcistan, Ukrayna, Bulgaristan’da olduğu ve Latin Amerika’da denendiği gibi oluyor.

Türkiye’de yeni soğuk savaşın yöntemleri uygulanıyor, uygulanmakta.

BİRKAÇ ÖRNEK

Gazetelere şöyle bir bakıyorum:

"Kişi (Atatürk’ün - Ö.İ) putlaştırılması yıkım getirdi" (Sevan Nişanyan, Taraf, 23.06.08).

"Laiklik yaşam biçimi değildir" (Prof. Dr. Hakan Yılmaz, Akşam, 23.06.08).

"Darbeye karşı yürüyoruz"
(Murat Aksoy, Akşam, 19.06.08).

"Sandıkta verdikleri oya sahip çıkmak için ’Darbeye hayır’ dediler" (Zaman, 23.06.08).

"Parlamento üzerinde vesayet" (Prof. Dr. Zühtü Arslan, Yeni Şafak, 16.06.08).

"Türk toplumu bir travma yaşamıştır. Bir gecede kıyafetini, dillerini değiştirmeleri istenmiştir. Dini yaşama biçimleri ortadan kaldırılmıştır" (Dengir Mir Mehmet Fırat, New York Times, Vatan, 23.06.08).

"Ne siyasal İslam, ne de Kemalizm" (Mehmet Altan, Star, 23.06.08).

MEHMET ALTAN AKLI

Yukarıda manşetlerini ve adlarını aktardığım yazılar, haklarında otuziki kısım tekmili birden yazılar yazdıracak yetenekte.

Mehmet Altan "Kemalizm’e hayır!" demeyi şimdilik uygun bulmadığı için "Ne siyasal İslam, ne de Kemalizm!" diyor.

Adı sonradan konulsa da Kemalizm, iyi-kötü Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ideolojisi olarak kabul ediliyor. Siyasal İslam ise bu cumhuriyete karşı, bu cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan bir ideoloji. Her ikisine birden "Hayır!" diyebilmek için Mehmet Altan’ın akıl ve mantığına sahip olmak gerek.

Sahi şu anda Kemalist olarak tanımlayabileceğimiz bir siyasal akım varsa kimler tarafından temsil edilmektedir?

CHP’nin bayrağındaki altı ok mu? Yani Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Devletçilik, Devrimcilik, Halkçılık ve Laiklik mi?

Mehmet Altan’a göre devletçilik ve milliyetçilik ilkeleri iflas halinde. Devletçiliğin karşıtı liberalizm, milliyetçiliğin karşıtı gayri milliyetçilik. Evrensel göstergeler liberalizmin de, gayri milliyetçiliğin de iflas halinde olduğunu gösteriyor. Mehmet Altan böyle palavraları ancak bazı saf okurlarına yutturabilir.

GERÇEK DARBECİYE DESTEK

"Büyük Birader ABD" Altı Oklu, Mustafa Kemal’li, Atatürk’lü, laik bir Türkiye Cumhuriyeti istemiyor. Bunları benimsemiş, bunları savunan ne varsa Türkiye’den kökünü kazımak istiyor. Bu ister CHP, ister TSK, ister Anayasa Mahkemesi olsun! Özetle 1923 Cumhuriyeti’ni istemiyor. Bunların yerine "Ilımlı İslam"ı geçirmek istiyor. Bunları bir komplo kitabında okumadım. "Büyük Birader ABD"nin sözcüsünün ağzından kendim duydum ve itiraz ettim!

Büyük Birader, Türkiye acenteliğini yapan AKP’nin mutlaka iktidarda kalmasını istiyor, zorluyor. AKP’nin Anayasa’nın, Cumhuriyet’in temel ilkelerinin ırzına geçmesi onun umurunda bile değil. Bu nedenle, darbe karşıtı olarak (!) amorf bir demokrasi savunmak (!) için sokaklara dökülmek, gerçek darbeciyi desteklemekten başka bir şey olamaz.
Yazarın Tüm Yazıları