İslam karşıtlığı AfD programında

Güncelleme Tarihi:

İslam karşıtlığı AfD programında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 11:29

Almanya için Alternatif (AfD), Stuttgart kentinde iki gün süren kongresinde, programını tartıştı. Tartışmalara ve konuşmalara İslam düşmanlığı damgasını vurdu. İslam karşıtı görüşler, parti programına girdi. AfD programının ilk bölümüne, “İslam, Almanya'ya ait değildir” vurgusu yapıldı.

Haberin Devamı

Stutgart’ta yaklaşık iki bin delegenin katıldığı AfD kongresi, protestolar altında yapıldı. Kongrenin ilk gününde yüzlerce kişi kongre binasına girmeye çalıştı. Protestocular, “Naziler dışarı, Mülteciler kalıyor” sloganları attı.

AfD delegeleri ilk gün Euro’dan çıkmayı tartıştı. Yapılan oylamada Euro’dan çıkma talebi programa alındı. Ardından İslam ele alındı. Kürsüye çıkan neredeyse tüm konuşmacılar İslam karşıtı mesajlar verdi.

Dün yapılan oturumda ise minarelerin ve camilerde vaazların yasaklanması ile İslam dinin Almanya’ya ait olmadığı ifadeleri, delegelerin oylarıyla parti programına girdi.

AfD Genel Başkanı Freuke Petry, İslam’ın anayasayla bağdaşmadığını ileri sürdü.

AfD’nin hedefinin iktidar olduğunu söyleyen Pertry, radikalleşme ve teröre karşı camilere devlet denetimi getirilmesinin gerekli olduğunu da belirtti.

Daha önce göçe tamamen karşı olan AfD, kongrede bu konuda kelime oyunu yaptı. “Yabancı kültüre mensup göçmenler reddedilecek” ifadesini programına aldı.

Haberin Devamı

Öte yandan sol aktivist gruplar AfD’nin Stuttgart’taki kongresine katılan 2 bin delegenin kişisel bilgilerini deşifre etti. AfD’lilere ait konut adresleri, telefon numaraları, doğum tarihleri ve elektronik posta adresleri internet üzerinden yayınlandı. 

BAKMADAN GEÇME!