İslam Bilgeleri, Şanlıurfa'da buluşacak

Güncelleme Tarihi:

İslam Bilgeleri, Şanlıurfada buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 17:02

İslam Bilgeleri, Şanlıurfa'da buluşacak

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA'da, 3- 5 Mart tarihleri arasında olan 'Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi düzenlenecek. 50'yi aşkın düşünür, yazar, akademisyen ve devlet adamı, 'İslam’ın Evrensel Mesajı; Barış, Adalet Özgürlük' için Şanlıurfa’ya gelecek.

Şanlıurfa Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek zirvede; İslam coğrafyasındaki siyasi-ekonomik istikrarsızlıklar ve bu istikrarsızlıklardan kaynaklanan şiddet hareketleri, küresel ölçekte yapılanmış terör örgütleri ve bu örgütler tarafından gerçekleştirilen şiddet eylemlerinin 'İslami terör' şeklinde yaftalaması, terör örgütlerinin yol açtıkları maddi-manevi yıkımlar karşısında İslam coğrafyasına karşı kalpleri öfkeyle dolan uluslararası kamuoyu, Batılı toplumlarda 'İslamofobi' hastalığının dalga dalga yayılmasına yol açan yanlış bilgilendirme operasyonları ve bu yanlış bilgilendirmeyi bilinçli bir şekilde yürütüp yönlendiren güç odakları" gibi bir dizi güncel konu başlığı ele alınacak.

VALİ TUNA: İSLAM'IN EVRENSEL MESAJLARI DÜNYAYA YAYILACAK

Zirve ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, İslam Coğrafyasından 50'yi aşkın seçkin düşünür, yazar, akademisyen ve devlet adamını 'Peygamberler Şehri' Şanlıurfa'da ağırlayacaklarını belirterek; "Şehrimiz, Hz. İbrahim'in yaşadığı şehir. Onun aziz hatırası ve birleştirici kişiliğinin gölgesinde, İslam dininin evrensel mesajları olan 'Barış, Adalet ve Özgürlük' anlayışını tüm dünyaya Şanlıurfa'dan ileteceğiz" dedi. Zirvenin, İslam coğrafyasında bugün yaşanan sorunlara, bu coğrafyayı uzaktan okumaya, anlamaya, yorumlamaya çalışan Batılı gözlemcilerin yaptıkları değerlendirmelerden çok daha gerçekçi ve ciddi bilimsel açıklamalar getirmeyi hedeflediğini belirten Tuna, zirveye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katılacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!