Islak mendilin mucidinden gençlere öneriler

Güncelleme Tarihi:

Islak mendilin mucidinden gençlere öneriler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2018 11:33

Islak mendilin mucidinden gençlere öneriler

Haberin Devamı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - GENÇ Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI-Junior Chamber İnternational) Antalya Şubesi'nin düzenlediği 'Genç Liderler ve Girişimciler Buluşması' ıslak mendilin mucidi Ataman Özbay ile marka danışmanı Özel Oytun Türkoğlu'nun katılımıyla yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'ndaki 'Genç Liderler ve Girişimciler Buluşması'nın açılış konuşmasını JCI Antalya Şubesi 2018 dönem başkanı Evrim Kaya yaptı. Başkan Kaya, JCI'nın 128 ülkede, 5000 şubesi ve 200 bini aşkın üyesi bulunan küresel bir platform olduğunu söyledi.

SOSYAL PROJELER SIRADA

Evrim Kaya, yeni döneme, Ataman Özbay ile Özel Oytun Türkoğlu'nun konuk edildiği 'Genç Liderler ve Girişimciler Buluşması' ile başladıklarını belirtti. Başkan Kaya, 'JCI Nedir? Eğitimi', 'Engelsiz Kitap', 'Çocuklarla Gülümseyelim', 'Kelebek Etkisi (Yeni Nesil Kütüphanen İle Geleceğine Yön Ver)' gibi birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçireceklerini kaydetti.

GENÇLERE ÖNERİDE BULUNDU

Açılış konuşmalarının ardından iş insanı ve marka danışmanı Özel Oytum Türkoğlu, 'Sat Kendini' adıyla sunum yaptı. Türkoğlu, gençlere seslenirken, "Birini dinleyecekseniz, o kişiyi önceden tanımış olmalısınız. İş hayatınızda çok sayıda kişiyle tanışın, sosyal medyayı çok iyi kullanın, hayata Google gözlüğü ile bakın, dinleyici olarak katıldığınız seminerler de mutlaka küçük notlar alın" önerisinde bulundu.

KİTABINI ÜCRETSİZ DAĞITTI

Islak mendilin mucidi olarak bilinen Ataman Özbay da, girişimcilik hikâyesini yazdığı '7 Yaşımda Bindiğim Kamyonun Frenleri Patladı ve Hayata Yuvarlandım' isimli kitabının tanıtıp ücretsiz dağıttı.

Ataman Özbay, "Köyde doğdum. 7 yaşımda ailem ve komşularla köyümüze gelen bir kamyona bindik. Kamyonun frenleri patladı, şoför herkesin inmesini istedi. Bağırış, çağırışlar vardı. Ben anneme sımsıkı sarılmıştım. Kamyon bir çukura düştü, ağaca çarpıp durdu. Şükür kurtulmuştuk. O ağaç benim 'hayat ağacım' olmuştu" dedi. Ataman Özbay, hayatın sırrının "Doğru kararlar almak" olduğunu söyledi.

ISLAK MENDİL MUCİZESİ

Eskiden bebeklerin altlarına patiska bez bağlandığını, kirlenince kaynar suda yıkandığını, hijyenin tam olarak sağlanmadığını kaydeden Ataman Özbay, ıslak mendil mucizesini şöyle özetledi:

"Islak mendili üretirken acayip keyif alıyordum. Çünkü özellikle de bebeklerin, çocukların bakım işlerini kolaylaştıracaktı. Ürünümü tanıtabilmek için de reklama ihtiyacım vardı. Bunun içinde para lazımdı. Çocuk bezi üreten bir firmanın satış müdürü arkadaşımı ziyaret ettim. Islak mendil işinde yeni olduğumu, henüz kimsenin bilmediğini anlattım. 'Ürettiğiniz çocuk bezi yanında hediye verin' önerisinde bulundum. 'İki çocuk bezi alana bir paket ıslak mendil hediye' kampanyası başlatıldı. Böylece piyasada çabuk tanındı, kullanımı yaygınlaştı."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!