İslahiye'de Suriyeliler ile kardeşlik maçı

Güncelleme Tarihi:

İslahiyede Suriyeliler ile kardeşlik maçı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 15:27

İslahiye'de Suriyeliler ile kardeşlik maçı

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA - GAZİANTEP’in İslahiye İlçesi’nde, 'Kardeşlik ve dostluk kazansın' sloganıyla Suriyeli sığınmacılar ile İslhiyespor arasında futbol maçı oynandı. Karşılaşmayı Suriyeliler 3-2 kazandı.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulübü Federasyonu (ÇSKF) ortak projesiyle çadır kentte kurulan Suriyeli Mülteci futbol takımı ile Süper Amatör Lig'de mücadele eden İslahiyespor Atatürk Stadyumu'nda dostluk maçı oynadı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, AFAD Müdürü Sinan Atakan, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu ve İslahiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ömer Faruk Uyanık’ın da forma giydiği maçı Suriyeli sığınmacılar 3-2 kazandı. Maçın ardından takımlara forma ve futbol topu hediye edildi.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Türk ve Suriyeli gençler arasında uyum ve koordinasyon olduğunu gördüklerini kaydederek, "Organizasyonun birbirlerine karşı saygınlığını artırdığını biliyoruz ve görüyoruz. Biz Suriyelilerin hep ekmeğe, battaniyeye, süte ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Aslında sığınmacı gençler için spor da çok ciddi bir ihtiyaç. Bu proje sayesinde bunun büyük bir ihtiyaç olduğunu gördük" dedi.

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu ise misafir çocuklar üzerinde unutamayacakları anıları olmasını istediklerini ifade ederek "Vatanlarını savaş sebebi ile terk etmek zorunda kalan misafirler bizim kardeşlerimizdir. Bizlerin de onlarla paylaşacağımızı değerlerimiz var dedik ve şuan hep birlikteyiz. Misafir ettiğimiz çocuklar üzerinde unutmayacakları anıları olsun istedik. Bugünü ve sonrasını çocuklarımız asla unutmayacaklardır. Çünkü onların birlikte oynayabileceği bir oyunlar var. İnşallah hayatlarının sonuna kadar bu güzel günü unutmazlar ve hayat boyu mutlu bireyler olarak yaşamlarını sürdürürler" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!