İslahiye'de dere ıslah çalışması

Güncelleme Tarihi:

İslahiyede dere ıslah çalışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 14:38

İslahiye'de dere ıslah çalışması

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep),(DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, Devlet Su İşleri tarafından Deliçay Deresi'nde ıslah çalışması başlattı.
İslahiye ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan kış aylarında dönem dönem sel felaketlerine neden olan Altınüzüm Mahallesi ile birlikte Sulumağara, Boğaziçi, Hasanlök, Kayabaşı, Tesbih ve Tandır mahallemiz sınırlarında bulunan 15 kilometrelik Deliçay Deresi'nde ıslah çalışması başlattı. Altınüzüm Mahallesi'nde başlatılan ilk 5 kilometrelik dere ıslah çalışmasına İslahiye Belediyesi destek verirken, derede çıkan malzemeleri Altınüzüm, Sulumağara ve Boğaziçi mahallelerinin ortak kullanımına açılacak olan 750 metrekare kapalı alanlı Uzayçatılı Pazar Yeri için dolgu malzemesi için kullanılıyor.
Devlet Su İşleri'nin dere ıslah çalışmasına iş makineleriyle destek veren Belediye Başkanı Kemal Vural, "Devlet Su İşleri'nin Altınüzüm Mahallesi'ndeki Deliçay'da ıslah çalışması var. Bu havzadan başlayıp, Hasanlök, Kayabaşı,Tandır ve Tesbih mahallelerimizde devam ediyor. 3 aşama halinde yapılacak ıslah çalışması devam ediyor. İlk 5 kilometrelik bölümde çalışma başladı. Bu çalışmaya destek vermek ve Altınüzüm, Sulumağara ve Boğaziçi mahalllerimize ortak Pazaryeri olarak belirlediğimiz 750 metrekare kapalı alanlı Uzay Çatılı Pazar yeri için dolgu malzemesine ihtiyaç vardı. Devlet Su İşlerimizin dere ıslah çalışmasına destek vererek derede çıkan malzemeyi de yeni planladığımız pazar alanı için dolgu amacıyla kullanacağız" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!