İslahiye'de Çanakkale Zaferi kutlandı

Güncelleme Tarihi:

İslahiyede Çanakkale Zaferi kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2018 14:08

İslahiye'de Çanakkale Zaferi kutlandı

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep),(DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Demokrasi Meydanı'nda başlayıp salonda devam eden kutlamaya; Kaymakam Ramazan Yıldırım, 106'ncı Topçu Alayı Komutanı Topçu Albay Metin Aydın, İslahiye Belediyesi Başkan Vekili İzzet Aytekin, Cumhuriyet Başsavcısı Melih Aladağ, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İslahiye Şube Başkanı İsmail Macit, STK ve Siyasi Parti temsilcileri, Şehit Aileleri, Gaziler, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 106'ncı Topçu Alay Komutanlığından görevli binbaşı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Şehitlik ziyaretinin ardında Belediye Konferans salonunda İslahiye Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırladığı programla devam etti. Şehitler için Kuran okunup ve Hatim Duası yapıldı. Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından 4 perdelik 'İnanç ve Zafer' adlı oyun sahnelendi. 15 yaşında başı kınalanmış gencin cepheye gitmek istemesi, yaralı askerin mermiyi taşıyarak topu ateşlemesiyle ve 'Ben size Taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum' sözü ile Çanakkale geçilmez anlatıldığı oyun sırasında duygulu anlar yaşandı. Çanakkale Oratoryosu ve Suriye öğrencilerin İstiklal Marşının iki kıtasını okumaları salonda alkışlandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!