İslahiye'de Bilim Fuarı

Güncelleme Tarihi:

İslahiyede Bilim Fuarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 12:18

İslahiye'de Bilim Fuarı

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep),(DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde Opet Anadolu Lisesi'nde 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı' açıldı.
İslahiye Opet Anadolu Lisesi'nde 9 ve 10'ncu sınıflarda 5 öğretmen 60 öğrencinin 90 günde hazırladığı edebiyat, matematik, biyoloji, coğrafya bilişim teknolojileri, görsel ve el sanatları ile grafik tasarım branşlarında hazırlanan 20 proje okulun çok amaçlı salonunda tanıtıldı. Öğrencilerin bölgede yaygın olarak yapılan hayvancılığı göz önüne alarak hazırladıkları 'Metan Gazı' projesiyle hayvan gübresiyle elde edilen enerji ile bir evin kendi enerjisini üretebilmesi dikkat çekti.
Okul Müdürü İsmihan Uyanık ve proje Yürütücüsü Fizik Öğretmeni Fatih Ateş öncülüğünde hazırlanan fuara; İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Mustafa Sarıkaya, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okulun müzik öğretmeni Turgay Sarıteke öncülüğünde müzik grubunun müzik ziyafetinin ardında fuarda stantları gezenlere de öğrenciler projelerini tek tek tanıttı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!