İŞKUR'dan, İşbaşı Eğitim Programı

Güncelleme Tarihi:

İŞKURdan, İşbaşı Eğitim Programı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 13:14

Haberin Devamı

NİĞDE (AA) - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, üniversite ve açık öğretim öğrencilerine yönelik işbaşı eğitim programı düzenleyecek.

İl Müdürü Mustafa Toköz, yaptığı yazılı açıklamada, mezun üniversite öğrencilerinin iş arama sürecinde sık karşılaşılan deneyim eksikliği problemini gidermek amacıyla aktif iş gücü politikaları kapsamında işbaşı eğitim programı düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Toköz, öğrencilerin işbaşı eğitim programı sayesinde zorunlu stajlarını daha kolay yapabileceklerini belirterek, "Bu program sayesinde, öğrencilerin eğitim aldıkları veya başka bir alanda mesleki deneyim ve beceri kazanmaları sağlanarak ileri ki dönemde iş hayatlarında daha istikrarlı bireyler olması sağlanacak" dedi.

Programa katılan öğrencilere günlük 25 lira cep harçlığı ödeneceğini vurgulayan Toköz, program süresince iş kazası, meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerinin de yatırılacağını, bu sayede öğrencilerin staj yaparken geçici süreli de olsa gelir elde etme imkanı bulacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

İşbaşı eğitim programına katılabilecek öğrencilerin, 15 yaşını tamamlamış olması şartı bulunduğunu vurgulayan Toköz, şunları anlattı:

"Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve ikinci öğretim öğrencileri ile açık öğretim ilkokulu, ortaokulu, lisesi ile açık öğretim fakültesi öğrencileri katılabilecek. Yalnız programa başlama tarihinden önceki 3 aylık dönemde programın yapılacağı iş yerinin çalışanı olmaması ve işverenin birinci veya ikinci derecede akrabası ve eşi olmaması gerekmektedir. Çalışma saatleri günde en az 5 saatten az, 8 saatten fazla olamayacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!