İŞKUR Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu Kavak'ta toplandı

Güncelleme Tarihi:

İŞKUR Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu Kavakta toplandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 15:36

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - İŞKUR İl Müdürlüğü Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu Kavak'ta toplandı.

Bir restoranda Kaymakam Mevlüt Şekerci başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, il ve ilçe daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve işverenler katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurum (TKDK) Müdürü Bülent Turan, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Birirm Başkanı İbrahim Ethem Şahin, OKA görevlisi Yazuz Demir, KOSGEB KOBİ uzmanı Nebahat Livaoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Yatırımlarını Destekleme Şube Müdürü Orhan Şanlı, kurumlarının tanıtımlarını yaparak, faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Kaymakam Şekerci, "Bulunduğu bölgenin gelişim lokomotifi özel sektör, temsilcileri ise siz değerli girişimcilerimizsiniz. Kamu kurumlarının rolü ise yol göstermek, tıkanıkları gidermek ve teşvik etmektir. Bu anlamda ilçemizdeki tüm kurumlarımızla hizmetinizde olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

Şekerci, işletmelerin eski değil, yeni tekniklere adapte olması gerektiğine işaret etti.

Sarıcaoğlu, Samsun İŞKUR İl Müdürlüğünce Kavak ilçesinde açılan kurs ve yapılan hizmetlerden olumlu sonuç aldıklarını söyledi. Gerçek ilçe nüfusunun 260 bin olduğunu belirten Sarıcaoğlu, "İlçemizin gerçek nüfusu 260 bindir. Fakat Şu anda ilçede 20 bin kişi oturmaktadır. Geriye kalan 240 bin nüfus, Samsun, Gebze ve Türkiye'mizin çeşitli yerlerinde bulunuyor. Vatandaşlarımızı daha genç yaşlarda işsizlik, yoksulluk, gurbetlere atmıştır. Bu zamana kadar göç veren Kavak ilçesi inşallah sizler sayesinde göç alır duruma gelecektir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!