İŞKUR işbirliğinde 6 kişiye istihdam

Güncelleme Tarihi:

İŞKUR işbirliğinde 6 kişiye istihdam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2018 09:40

İŞKUR işbirliğinde 6 kişiye istihdam

Haberin Devamı

OSMANİYE (DHA) - OSMANİYE Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile HESMAK Metal Sanayi firması arasında düzenlenen işbaşı eğitim programı kapsamında biri engelli olmak üzere 6 kişi istihdam edildi.
İŞKUR aracılığıyla istihdam edilen 6 kişi 'çapakçı' mesleğinde işbaşı yapacak. Çelik üretimi yapan firmada işe yerleşen kişiler, üretim esnasında malzemelerin işlenmesi sonucunda yüzey ve kenarlarında oluşan çapak, pürüz ve bozuklukları uygun alet ve malzemelerle temizleyip, düzelterek  hazır hale getirecek.
Firma yetkilisi Mustafa Orman ve işbaşı yapan 6 kişi Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak’ı makamında ziyaret ederek kendilerine sağladıkları istihdam desteğinden dolayı teşekkür etti. Ziyarete İŞKUR Şube Müdürü Deniz Aydın ile İş ve Meslek Danışmanı Deniz Aydında katıldı. İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, işbaşı eğitim programlarının İŞKUR'un işsizlikle mücadelede yürüttüğü önemli programlardan biri olduğunu belirterek, işgücüne nitelik ve deneyim kazandıran bu programdan yararlanmaları için işverenleri kuruma davet etti. Altunkaynak, İŞKUR’un 2018 yılı hedefleri arasında programdan yararlanan engelli katılımcı sayısının 10 bin olarak belirlendiğini söyleyerek, İl Müdürlüğü'nün bu hedef doğrultusunda engelli istihdamı için çalıştığını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!