İskenderunlu girişimcilere sertifika

Güncelleme Tarihi:

İskenderunlu girişimcilere sertifika
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 17:06

İskenderunlu girişimcilere sertifika

Haberin Devamı

HATAY'ın İskenderun İlçe Ticaret ve Sanayi Odası'nda (İTSO) yapılan törende KOSGEB girişimcilik kursunu bitirenlere sertifikaları verildi.
Törene katılan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Maliye kayıtlarına göre ülkedeki işletmelerin yüzde 99'unu küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) oluşturduğunu, girişimcilik programları ile bu sektörün desteklendiğini söyledi. Yılmaz "KOSGEB tarafından esnaf ve tüccarlarımızın nakit ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla 2016 yılının son döneminde sıfar fazili kredi desteği verilmiştir. Bu destek kapsamında 2.5 milyarlık kaynak, KOBİ’lerimize aktarılmıştır. Bu desteğin piyasayı ciddi anlamda canlandırdığına ve KOBİ'lerimiz için çok faydalı olduğuna inanıyoruz" dedi.
KOSGEB İL Müdürü Kenan Sert de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sert "2017 yılı içerisinde girişimcilerimize yönelik 80 adet eğitim düzenlendi. Yeni iş yerlerinin kurulması, yeni istihdam alanlarının artması bizim için önemli" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 30 girişimciye sertifikaları İTSO Başkanı Yılmaz, KOSGEB İl Müdürü Sert, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, yönetim kurulu üyeleri Necat Özkaya ve Gassan Kuran tarafından verildi.

UFUK AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!