İskenderunlu eğitimcilerin Romanya mesaisi

Güncelleme Tarihi:

İskenderunlu eğitimcilerin Romanya mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 15:34

İskenderunlu eğitimcilerin Romanya mesaisi

Haberin Devamı

HATAY'ın İskenderun İlçesi'ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu'nun birlikte hazırladığı 'Okulda Devamsızlığı Önleme’ projesi Romanya'da ilgi gördü.
Projeyle ilgili değerlendirme çalışması yapmak üzere, Romanya'ya giden, aralarında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun'un da bulunduğu 7 kişilik heyet, İskenderun'a döndü. Romanya'nın Braşov şehrindeki çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun "Romanya'ya, ortak okulda yapılan çalışmaları gözlemlemek için gittik. Projede çok yol katettik. Ücretsiz olarak sinema, bowling, lahmacun, çiğ köfte, künefe ve gezi gibi yüzlerce öğrenciyle değişik aktiviteler yaptık. Benzer çalışmalar Romanya'daki ortak okullarda da yapıldı" dedi.
Projenin Türkiye Koordinatörü Hanefi Zobar da, ilk aşamada, İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu'nda hiç devamsızlık yapmayan 21 öğrenciyle başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Şu an sayımız 300'e ulaştı. TEOG sonrasında, devamsızlık yapmayan tahminen 250 öğrencimizi, sürpriz bir hediye bekliyor. Projemizin Türkiye'deki son toplantısını Mayıs ayında yapmayı planlıyoruz. Projemizle hem öğrencilerimize ve okullarımıza bir şeyler katıyoruz, hem de Akdeniz'in şirin ilçesi İskenderun'umuzu yabancı misafirlerimize tanıtma imkanı buluyoruz."

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
UA(EŞ)26.04.2016 FOTOGRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!