İskenderun'da öğrenciler çevre kirliliğine dikkat çekti

Güncelleme Tarihi:

İskenderunda öğrenciler çevre kirliliğine dikkat çekti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 13:16

İskenderun'da öğrenciler çevre kirliliğine dikkat çekti

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- HATAY'ın İskenderun ilçesinde öğrenciler, sahilde çevre temizliği yaparak, çevre temizliğine dikkat çekti. İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğrencilerinin müzik desteğiyle minik öğrenciler, farkındalık yarattı.
İskenderun General Şükrü Kanadlı İlkokulu 1D, 2A ve 3A öğrencileri bir araya gelerek öğretmenleri Tayfun Gökkaya, Mehmet Ölçmez ve Filiz Arzu ile birlikte sahile indi.
Öğrenci velilerinde bulunduğu çevre etkinliğinde İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğrencileri de müzikle destek oldu. Sahilde kayalıkların arasındaki katı atıkları toplayıp poşetlere dolduran ilköğretim öğrencileri temiz bir çevrede, sağlıklı yaşamak istediklerini belirtti.
Çevre temizliğine dikkat çekmek istediklerini anlatan öğrencilerden Aybüke Dik, "Her türlü pislik, kir, mikrop, bakteri, kötü söz ve davranışlardan arınmak için yapılan uygulamalar, bedenin, çevrenin, kalbin söz ve davranışlarımızın maddi ve manevi her türlü kirlilikten arınmasıdır. Sağlıklı yaşamın en büyük şartı temizliktir. Bulaşıcı hastalıklardan kurtulmanın yolu temizlikten geçer. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için insanın bedeni, elbiseleri, yaşadığı yer, kullandığı eşyalar, çevresi yiyecek ve içecekleri davranışları ve kalbi temiz olmalıdır. Bizler aynı sokağı, caddeyi, sahili, parkı, denizi, toprağı, havayı kısacası yaşadığımız şu dünyayı birlikte kullanıyoruz o halde yaşam alanlarımızı hep birlikte korumalı, temiz tutmalı sonraki nesillere güzel bir dünya bırakmalıyız" dedi.
Öğrenciler ellerinde 'Denize çöp atmayalım', 'Çevremizi temiz tutalım' ve 'Sağlıklı yaşam temizlik ile başlar' yazılı dövizlerle sahilde çimlerin üzerine oturdu. İSTE Konservatuar öğrencileri enstrümanları ile müzik dinletisinde öğrencilerin çevreye duyarlılıklarına destek verdi.

FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!