İskenderun'da 500 taşerona kadro

Güncelleme Tarihi:

İskenderunda 500 taşerona kadro
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2018 11:55

İskenderun'da 500 taşerona kadro

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-HATAY'ın İskenderun İlçe Belediye Başkanı Seyfi Dingil, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili, tüm hazırlıkları yaptıklarını belirterek Belediye bünyesinde yer alan 500 taşeron işçinin kadroya geçiş yapacağını söyledi.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil taşeron işçilerin kadroya geçişleriyle ilgili prosedürün işleyişi hakkında bilgi vererek “Onları matbu dilekçeleri var, 11 Ocak akşamına kadar bu dilekçeleri biz teslim alıyoruz. Ondan sonra komisyon kuruluyor. Valilikten bir kişi, iki kişi de bizden üç kişilik komisyon. Meslekleriyle ilgili yüz soru sorulacak. Hangi bölümde çalışıyorsa o bölümü ilgilendiren basit sorular olacak, buradan elli puan alacak, akabinde sözlüleri, güvenlik soruşturmaları var. 2 Nisan’a kadar bu arkadaşların bütün muamelesi bitecek. Bölümlerine geçecekler, kadrolu olacaklar, bizde başladı ” dedi.
İskenderun Belediyesi’nde 500 kişinin kadroya geçiş için sınava tabi tutulacağını da sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Seyfi Dingil “Taşeronlarla birlikte İskenderun Belediyesi kadrosu 950’yi buluyor, çok büyük rakam. İçinde emekli ve malullük maaşı alanlar eleniyorlar. Emekli olanlar vardı, daha önce çalışıyordu. Belediyeden emekli olmuş ama aynı işte devam ediyordu, onlarda eleniyor. Onlar da 20 kişiyi bulur. Tabi büyük rakam, bende ünite yok. Artık bunları sahaya süreceğiz, bayan erkek ne ise onlara iş vereceğiz. Bunları park bahçede, gazinolarda olsun, Sosyal tesislerde olsun görevlendireceğiz. Bayan erkek ayrımı yapmadan hepsi çalışacaklar” diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!