İskenderun’a Mimar Sinan Parkı

Güncelleme Tarihi:

İskenderun’a Mimar Sinan Parkı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 13:09

İskenderun’a Mimar Sinan Parkı

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-HATAY'ın İskenderun İlçe Belediyesi ile Mimarlar Odası'nın iş birliği ile Mimar Sinan’ın büstünün bulunduğu park yapılacak.
Mimar Sinan’ın büstünün bulunacağı bir parkı İskenderun’a kazandırmak için harekete geçtiklerini söyleyen İskenderun Mimarlar Odası Başkanı Koray Tanın, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in sahilde kendilerine yer vererek projeye sahiplendiğini söyledi. Sahilde yapılması planlanan parkın projesini Başkan Seyfi Dingil’e sunan Başkan Tanın, ”Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yaklaşık bir buçuk yıldır sürdürdüğümüz Mimar Sinan Parkı ile ilgili proje çalışmaları vardı. Bu konuda Belediye başkanımız emeği çok, siyasi partilerimizin emeği çok, yerimiz belirlendi. Başkanımızla son istişareden sonra projemizi geliştirdik. En kısa sürede yaparak hizmete açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise Mimarlar Odası’nın bu konuda ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu belirterek, “Sahil bandında Mimar Sinan parkı yaparak oraya Mimar Sinan büstünü koymak geleceğimiz olan gençlere kültür, sanat, tarih ve bilimdeki büyüklerimizi tanıtmak için çok güzel bir proje yaptılar. Sahilde yer istediler bizde verdik inşallah oraya kısa süre sonra bir açılış yaparak mimar Sinan’ın büstünü halkımızla buluştururuz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!