İskenderun trafiğini rahatlatacak proje

Güncelleme Tarihi:

İskenderun trafiğini rahatlatacak proje
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 12:07

İskenderun trafiğini rahatlatacak proje

Haberin Devamı

HATAY Büyükşehir Belediyesi tarafından İskenderun İlçesi'nde hayata geçirilen,  Pac Meydanı - Tayfur Sökmen Bulvarı arasındaki bin 700 metrelik ikinci battı çıktı inşaatına başlandı. 180 günde tamamlanması planlanan çalışma ile İskenderun'da trafiğin rahatlatılması hedefleniyor.  
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İsmet İnönü (Pac) Meydanı'ndaki inşaatın, üç kavşağı ilgilendiren  önemli bir bölümüne başladıklarını söyledi. Başkan Savaş "Bu yapılanla birlikte toplam dört kavşakla İskenderun’dan transit geçen, gerek Antakya yönüne, gerekse Adana tarafına gidecek insanların direk geçmesini sağlayacağız" dedi. İnşaatı en geç 7 ayda bitirmek istediklerini ifade eden Savaş şu bilgileri verdi:
"Altyapıyı halledersek yıl sonuna kadar burayı tamamlamak istiyoruz. Projeye hızlı başlandı ve ilk etapta 180 kazık dikildi. Toplamda 3 bin 200 kazık çakılacak. Hatay’ımıza İskenderun’umuza bu projemizin hayırlı olmasını diliyorum."
CHP'Lİ VEKİL İNCELEDİ
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da Başkan Savaş ile birlikte inşaat çalışmalarını inceledi. CHP Milletvekili, İskenderun'da ilk kez bu kadar büyük bir yatırım yapıldığını belirterek "Bu ilk olacak, İskenderun’un trafik sorununu çözecek bir proje bu. Elbette bir miktar sıkıtı çekilecek, her nimetin bir külfeti de var. Bu süreç içinde vatandaşlarımıza sabır diliyorum. İnşaat tamamlandığında memleket ve hepimiz için çok güzel olacak" diye konuştu. 

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!