İskenderun Belediyesi ile Katolik Kilisesi arsa sorununu çözüyor

Güncelleme Tarihi:

İskenderun Belediyesi ile Katolik Kilisesi arsa sorununu çözüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 17:12

İskenderun Belediyesi ile Katolik Kilisesi arsa sorununu çözüyor

Haberin Devamı

 



İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yıllardır Katolik Kilisesi ile aralarında yaşanan arsa sorununu diyalog ile çözmek istediklerini söyledi.
Vatikan Türkiye Anadolu Havarisel Vekili Paolo Bizetti, İskenderun Katolik Kilisesi Başpapazı Maxsimi Miliano ile kilise tercümanı Hanry Leylek İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'i ziyaret etti. Kilise ile belediye arasındaki arsa sorunu çözmek istediklerini belirten Başkan Seyfi Dingil, "Birbirimizin arsaları birbirine girmiş. Gelin oturalım hakkaniyet, adalet ve merhamet içerisinde parsellerimizi ayıralım. Bu güne kadar karşılıklı bir diyalog kurulmamış. Tapunuzu alınca, ona göre tadilatınızı yaparsınız. Şimdi hiçbir şey yapamıyorsunuz. Bunları birlikte oturalım hukukçumuz var, imar ekibimiz var birlikte karşılıklı karar verelim" dedi.
BELEDİYEYİ YIKACAĞIM
Başkan Dingil, Kilise ile arsa sorunu yaşanan yerde bulunan belediye hizmet binasını yıkacağını yerine park yapacağını belirterek, "Binayı komple yıkacağım o zaman sizin kiliseniz ortaya çıkacak. Işıklandırmalarda yapılınca fotoğraflık bir görünüm kazanacak. Eski bir eser mücevher gibi görselliği, güzelliği ortaya çıkacak. Bu sorunu biz iyi niyetle çözmek istiyoruz" diye konuştu.
İskenderun'un çok güzel bir şehir olduğunu, özellikle sahili çok sevdiğini söyleyen Paolo Bizetti, belediye ve kilise arasındaki arsa sorununu da çözmek istediklerini anlattı.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

UA(OA/ )(6.5.2015,FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!