İskandinav tarzı dekorasyon

Güncelleme Tarihi:

İskandinav tarzı dekorasyon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2014 16:14

İskandinav dekorasyon; basit ve sade tasarımlarıyla hayatımızın bir çok döneminde oldukça fazla tercih edilen bir stil olarak karşımıza çıkıyor...

Haberin Devamı

Temelinde basit ve minimalist çizgileri barındıran stilin ana vatanı Danimarka, Norveç, İsveç ve Finlandiya'yı kapsayan İskandinav Ülkeleri. Basit ama fonksiyonel dekorasyonlar, güçlü görsel efektler, misafirperver rahat koltuklar, rengârenk parlayan aksesuar ve yastıklar, okuma ve keyif köşeleri, enstrümanlar, şömineler... Ortamı her an canlı ve hareketli tutan objelerle tasarlanmış basit ve şık mekânlar...

Beyazın Büyüsü...

İskandinav stilinin en önemli özelliği; beyaz duvarların eşlik ettiği, yine beyaz ağırlıklı açık renk eşyaların hâkimiyetinde olmasıdır. İskandinav ülkelerinin bol karlı soğuk hava şartlarını simgelercesine, hem duvarlarda hem de eşyalarda beyaz renk en çok tercih edilendir.

İskandinav tarzı dekorasyon


Sıcak Ahşap Dokunuşlar...

Ahşap dokunuşlar İskandinav stilinin olmazsa olmazlarından. Mekânda kullanılan ahşap mertekler, paravanlar, masif mobilyalar, sandalye ve koltuklar, beyazın büyüsüyle harmanlanıp sıcacık bir mekân yaratılmasına izin verir.

İskandinav tarzı dekorasyon


Sade Ama Eğlenceli...

Sade olduğu kadar eğlencelidir de. Renkli halılar, sanatsal objeler, hayvan figürlü yastıklar, gitar ve piyano gibi müzik aletleri, hand made battaniyeler. Rahat konforlu koltuklarda, şömine karşısında sıcak dost sohbetleri için idealdir.

İskandinav tarzı dekorasyon


Aydınlık Mekânlar...


Aydınlatma oldukça önemlidir İskandinav tarzında. Tasarım lambaderler, abajurlar, avizeler... Mekanda değişik tarzlarda birden fazla aydınlatma kullanıldığına şahit olabilirsiniz. Secto Design benim en beğendiğim aydınlatma markalarından biridir.

Haberin Devamı

İskandinav tarzı dekorasyon

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!