İŞKAD üyelerine 'Trade Map' eğitimi

Güncelleme Tarihi:

İŞKAD üyelerine Trade Map eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2017 12:25

İŞKAD üyelerine 'Trade Map' eğitimi

Haberin Devamı

ADANA İşkadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Belgin Özçelik, iş hayatında daha çok hız alıp, ilerleyebilmek için girişimci kadınlara yol gösterip, ufuklarını açtıklarını söyledi.

Adana Sanayi Odası'nın (ADASO) katılımı ile düzenledikleri, 'Trade Map' eğitiminin ciddi faydalar sağladığını söyleyen İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik, Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini, kadın girişimcilere büyük görev düştüğünü söyledi. Özçelik, "Dış ticaret açığımızın oldukça yüksek olduğu bilinmektedir. Ülkemize dolar girdisini sağlayacak noktalardan biride ihracattır. Biz kadın girişimciler üretme potansiyeli olan insanlarız. Düzenlediğimiz Trade Map eğitiminin bu sorularımıza yanıt verecek nitelikte olduğunu gördük. Trade Map eğitimi; ihracata imrendirme, pazar arayışına cevap bulma, hedef pazarı doğru tespit edip, istihbarat kanallarını doğru kullanabilme kısacası knowhow kazandırmaktadır."

TRADE MAP ÖNEMLİ VERİ KAYNAĞI

2015'ten beri 500'e yakın girişimciye Trade Map eğitimi verdiklerini belirten ADASO Araştırma ve Ekonomik İlişkiler Sorumlusu Gülhan Özdemir şöyle konuştu:

"Trade Map Sitesi her ülkenin kendi istatistik kurumundan ithalat ihracat verilerini güncel olarak alır ve otomatik olarak kendi web sitesinde bulundurur. Trade Map, Gümrük tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) bazında 5.500 ürüne yurtdışındaki birçok profesyonel kurumun ve dış ticaret uzmanının başvurduğu ana kaynaklardan bir tanesidir. İhracat Pazar araştırması yapmak isteyen firmalar söz konusu web sayfasını kullanarak ürünlerine ilişkin yıllık veya aylık bazda ihracat ithalat rakamlarını, gümrük tarife oranlarını, belirli bazı ihracatçı ve ithalatçı firma bilgilerini temin edilebilmekte, verilerle ilgili oldukça detaylı grafikler ve tablolar oluşturulabilmektedir. Trade Map web sitesi ilgi duyduğunuz ürünle ilgili kısa-orta ve uzun vadedeki ticaret hareketlerini görebildiğiniz önemli bir veri kaynağıdır." Gülhan Özdemir'in, verdiği eğitimin ardından, katılımcılara sertifikaları verildi.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!