İşitme Engellilere, ‘Deaflympics 2017 Samsun’ uygulaması

Güncelleme Tarihi:

İşitme Engellilere, ‘Deaflympics 2017 Samsun’ uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 13:45

İşitme Engellilere, ‘Deaflympics 2017 Samsun’ uygulaması

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) – SAMSUN’da gerçekleşecek olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın resmi ‘Deaflympics 2017 Samsun’ mobil uygulamasında ki SOS özelliği, oyunlara katılacak 3 binden fazla sporcunun yanı sıra tüm işitme engelli bireylere de bir tıkla yardım alma imkanı tanıyacak.

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları Koordinatörlüğü bünyesindeki Teknoloji Direktörlüğü’nün çalışmalarıyla ortaya çıkan ‘Deaflympics 2017 Samsun’ uygulaması tüm mobil marketlerde yerini aldı. Öncelikle işitme engelli bireylere kolaylık sağlayacak şekilde tasarlanan uygulama, SOS özelliğiyle dikkat çekiyor. Android ve IOS cihazlar için kullanıma hazır hale gelen uygulama; Samsun, engelli bireyler, spor organizasyonları, tesisler, haber akışı ve sosyal medya gibi ana başlıklar üzerine kuruldu.

İŞİTME ENGELLİ BİREYLERE ‘SOS’ KOLAYLIĞI
İletişim numaraları kategorisi altında hizmete sunulan SOS özelliği, Deaflympics 2017 Samsun uygulamasının en kullanışlı ve öne çıkan özelliği olarak öne çıkıyor. SOS özelliğiyle, konuşma kabiliyeti yüksek olmayan işitme engelli bireylerin işini kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Teknoloji Departmanı Direktörü Abdullah Köse, ‘’İşitme engellilerin polis ambulans ya da itfaiye gibi acil durum hatlarına bir SOS geri bildirimiyle ‘lütfen beni arayın’ mesajı göndermesini sağlıyoruz. Bu sayede konuşma kabiliyeti çok üst düzey olmayan bireylerin en kısa sürede istedikleri hattan hizmet almasını sağlıyoruz’’ dedi.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!