İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 16:01

İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor

Haberin Devamı

Mithat ABAKAN / MANAVGAT(Antalya), (DHA) - İŞİTME Engelliler Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Ali Metin, Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda şampiyon olduklarını hatırlatarak, "Şu anda zaten dünya sıralamasında lideriz. Bunu korumaya çalışacağız" dedi.
Bu yıl Samsun'da düzenlenen Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda şampiyon olan İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası ön eleme grubundaki İngiltere maçı hazırlıklarını Manavgat'ta sürdürdü. 12 Ekim'e kadar devam edecek birinci kamp döneminde Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde günde iki kez idman yapan milliler, 29 Ekim'de Antalya Stadyumu'nda İngiltere ile karşılaşacak. 32 kişilik milli takım kadrosunda teknik direktör, biri kaleci olmak üzere 3 yardımcı antrenör, psikolog, diyetisyen, işaret dili tercümanı ve 25 futbolcu bulunuyor. Manavgat Kaymakamlığı Engelli Koordinatörü ve milli takım işaret dili tercümanı Guddusi Aydın da sporcular ve teknik heyetle iletişim kurmaya yardımcı oluyor.
İşitme Engelliler Milli Takımı Teknik Direktörü Ali Metin, olimpiyat şampiyonluğunun oyunculara büyük bir özgüven ve heyecan kattığını söyledi. İngiltere'nin güçlü ve hafif alınmayacak bir ekip olduğunu aktaran Ali Metin, oyuncuların rehavete kapılmaması ve şampiyonaya adaptasyonunu sağlamak amacıyla ilk defa psikolojik destek verildiğini anlattı.
Metin, "U21 takımımızdan 10 oyuncumuzu milli takıma adapte ediyoruz. Maç gününe kadar eski oyuncularımızla uyum içinde olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Şampiyon takımdan 5 oyuncumuz sakat olduğu ve dinlenmeye ihtiyaçları olduğu için ilk kampa çağırmadık, ikinci kampa durumlarını değerlendirerek çağıracağız" dedi.
Oyuncuların hevesli ve azimli olduğunu belirten Ali Metin, "Şampiyon olan takımda rehavet olur diyordum ama yok. Biz artık o sayfayı kapattık diyoruz, yeni bir sayfaya başladık. İnşallah bundan sonraki olimpiyat ya Dubai'de olacak ya da Los Angeles'ta. İki yerden birinde inşallah yine hedefimizi yakalamaya gideceğiz. Şu anda zaten dünya sıralamasında lideriz takım sıralamasında. Bunu da korumaya çalışacağız" diye konuştu.
Taraftarı 29 Ekim'de Antalya Stadyumu'nda yapılacak maça çağıran Ali Metin, Türk milletinin desteğini arkalarında görmek istediklerini söyledi.
Uzman psikolog Ozan Altın, sporcu ve performans psikolojisi üzerine uzmanlığı olduğunu anlatırken, özellikle işitme engelliler gibi gruplarda idman programlarına daha rahat iştirak etme, kendini rahatlatma gibi sıkıntıları gidermek üzerine çalıştıklarını kaydetti.
Milli takımda klinik ve sporcu diyetisyeni olarak görev alan Handenur Çırak, milli takımda görev almaktan gurur duyduğunu vurguladı. Çırak, "Özellikle özel beslenme durumu olan sporcularla ilgilenmek çok önemli. Yani iyi beslenen futbolcuyla beslenmesi kötü olan futbolcunun arasındaki performans değişikliği tabi ki yadsınamaz. Biz futbolcularımızda bunu sağlamaya çalışıyoruz bunu hedefledik" dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!