İşitme engelli gençler golf milli takımı için hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

İşitme engelli gençler golf milli takımı için hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 10:44

İşitme engelli gençler golf milli takımı için hazırlanıyor

Haberin Devamı

Hakan AKGÜN / SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da yaşları 16 ile 19 arasında olan işitme engelli 27 genç, 18- 31 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat (Deaflympics) Oyunları’nda golf dalında milli forma giymek için hazırlanıyor.
Samsun'da bu yıl 18- 31 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat (Deaflympics) Oyunları’na golf dalında milli forma giymek isteyen yaşları 16 ile 19 arasında olan işitme engelli 27 genç, Samsun Büyükşehir Golf Kulübü’nde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Golf Milli Takımı Baş Antrenörü Hamza Sayın ve yardımcı antrenör Osman Nallı tarafından verilen derslerde öğrenciler birbirleriyle kıyasıya mücadele ederek milli formayı giymek için çaba harcıyor.
Öğrencilerin ilk defa golf sporuyla tanıştığını ve ellerinden geleni yaptığını belirten Golf Milli Takımı Baş Antrenörü Hamza Sayın şunları söyledi:
"Samsun Golf Kulübü antrenmanını yapıyorlar. 16-19 yaş arasında İşitme Engelli Golf Milli Takımı'nın aday kadrosundalar. Bu antrenmanlara 3 ay önce başladık. Amacımız olimpiyatlara bu arkadaşlarımızı hazırlamak. İlk başta tereddüt ettiler. Çünkü bu spor bilindik bir spor değil. Ülkemizde çok az kişinin bildiği bir spor dalı. Branş olarak da işitme engellilerde ilk defa yer alıyor. Bu antrenmanlar hem Samsun'da hem de Antalya bölgesinde sürdürülüyor. Şuan elimizde 27 kişilik bir kadro var. Aralarından 8- 12 Mayıs tarihlerinde seçmeler olacak ve 27 gencimizden 20’sini milli takıma girecek."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!