İşitme engelli cinayetinde şüpheli, işitme engelli arkadaşı çıktı

Güncelleme Tarihi:

İşitme engelli cinayetinde şüpheli, işitme engelli arkadaşı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 13:12

İşitme engelli cinayetinde şüpheli, işitme engelli arkadaşı çıktı

Haberin Devamı

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da işitme engelli 43 yaşındaki Cevdet Arlı'nın başına piknik tüpüyle vurularak öldürülmesi olayının şüphelisi olarak işitme engelli arkadaşı 35 yaşındaki Ömür Y., gözaltına alındı. Beş ay sonra tüpün üzerindeki kan örneğinden yakalanan şüphelinin, öldürdüğü arkadaşının cenazesine de katıldığı belirlendi. 
Olay, beş ay önce Canik İlçesi, Soğuksu Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre işitme engelli olan ve yalnız yaşayan Cevdet Arlı kendisi gibi işitme engelli olan arkadaşı Ömür Y.'yi evine davet etti. Bir süre sonra ikili arasında daha önce yaşanan bir kavgadan dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Cevdet Arlı yatağına uzandı. Öfkesi dinmeyen Ömür Y. evde bulunan piknik tüpünü mutfaktan alıp uyuyan Arlı'nın kafasına defalarca vurarak öldürdü. Şüphelinin bu sırada parmağı kesildi. Olayın ardından da kimseye görünmeden evden çıktı. Öldürülen Cevdet Arlı'nın babası Faruk Arlı olaydan beş gün sonra oğlunu kontrol etmeye eve gittiğinde yatakta hareketsiz olarak bulunca polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Eve gelen sağlık ekipleri Cevdet Arlı'nın öldüğünü belirleyip ölümünü şüpheli olarak kayıtlara geçti. Polisin evde yaptığı incelemeden sonra ceset otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Cevdet Arlı'nın otopsi raporunda başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü ortaya çıkınca cinayet büro amirliği tarafından beş kişilik özel bir ekip kuruldu.
ÖZEL EKİP, İŞARET DİLİ ÖĞRENDİ
Özel ekip bir süre işaret dili eğitimi de aldı. Evde 3 kez inceleme yapan polis, piknik tüpü üzerinde yaptığı incelemede kan izleri tespit edip suç delilini Trabzon Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'ne gönderidi. Burada yapılan incelemenin ardından piknik tüpü üzerinde ölen kişinin dışında başka bir kişiye ait kan izinin olduğu ortaya çıktı. Polis ölen Cevdet Arlı'nın yakın arkadaşları olan işitme engelli 6 kişiyi incelemeye alıp bu kişilerden kan örneği alarak Trabzon Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'ne gönderdi. Buradan gelen raporda piknik tüpü üzerinde bulunan ikinci kan örneğinin  Ömür Y.'ye ait olduğu tespit edilip şüpheli iki gün önce yakalanarak gözaltına aldı.
Polis yaptığı araştırmada Ömür Y.'nin öldürdüğü Cevdet Arlı'nın cenaze namazına katıldığını da tespit etti. Polise ifade veren şüpheli, suçunu kabul etti. Polisteki işlemleri tamamlanan Ömür Y. bugün 'kasten adam öldürmek' suçundan  adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!