‘İşin Başı Eğitim’e ödül

Güncelleme Tarihi:

‘İşin Başı Eğitim’e ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2002 17:16

Haberin Devamı

Yirmibirinci Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (YEKÜV) 10'uncu kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen 'Şükran Gecesi'nde, okullarında başarılı olan öğrencilere ve eğitime katkıda bulunan bağışçılar ile basın mensuplarına ödül verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan törende, Hürriyet İK Gazetesi İşin Başı Eğitim Sayfası Editörü Nuran Çakmakçı da 'Teşekkür Ödülü' aldı.

YEKÜV Başkanı Gülbin Sözen, Çakmakçı'ya ödülünü verirken, ‘‘Hürriyet İK Gazetesi Eğitim Sayfaları her gün biraz daha derinleşerek çok önemli konulara parmak basıyor ve bizi her konuda uyarıyor. Çok teşekkür ediyoruz‘‘ dedi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ise, ‘‘YEKÜV'ün, geleceğin dahileri ve bilim adamlarına yaptığı katkı, geleceğin Türkiyesi’nin emin ellerde olduğunun ifadesidir‘‘ diye konuştu.

Haberin Devamı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ‘‘Koltuğa oturmakla iktidar olunmaz. Yaptıklarınız ile iktidar olunur. Çocuklarımızın internet aracılığıyla ABD'ye, Avrupa'ya gitmelerini sağlayacağız‘‘ dedi. YEKÜV'ün Ayazağa'da yaptırdığı YEKÜV Nilüfer Gökay İlköğretim Okulu'na bilgisayar laboratuvarı kurma sözü verdi.

Törende, '3'ten 73'e Eğitim Seferberliği Projesi' kapsamında verilen Başarıyı Teşvik Ödülleri de sahiplerini buldu. Okullarında 2001-2002 eğitim yılında birinci olan Saint Benoit Fransız Lisesi'nden Sibel Çekmen, Galatasaray Lisesi'nden Güneş Demet Şentürk, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Aytül Çorbacıoğlu ve İTÜ Makine Fakültesi'nden Murat Sevindik'e Başarı Ödülü verildi. İTÜ Makine Fakültesi 2001-2002 yılı ikincisi İbrahim Çağlar Nebioğlu ve üçüncüsü İsmail İlker Delice ile İTÜ 14 fakülte birincisi Meyrem Kırman da Başarıyı Teşvik Ödülü aldılar.

YEKÜV'ün Ulusal Destek Kampanyası kapsamında düzenlediği okuma yazma kurslarına katılarak ilkokul diploması alan 63 yaşındaki Cemile Balcı ve YEKÜV Nilüfer Gökay İlköğretim Okulu'nun birincisi olan öğrencilere de ödül verildi. YEKÜV Başarı Ödülü'ne ise, ilköğretim öğrencisi Emircan Uysaler layık görüldü.

Törene katılan 'Çocuklar Duymasın' dizisi oyuncularına da, eğlendirirken verdikleri mesajlarla eğitime katkı sağladıkları için ödül verildi. YEKÜV Başkanı Gülbin Sözen, ödülü dizide 'Havuç' rolünü oynayan Furkan Kızılay'a verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!