İsimleri parklarda ölümsüzleşti

Güncelleme Tarihi:

İsimleri parklarda ölümsüzleşti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 13:38

İsimleri parklarda ölümsüzleşti

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Belediyesi, Dere Mahallesi’nde yapılan 2 parkla 2 önemli ismi ölümsüzleştirdi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın talimatıyla, inşa edilen parklara Kemal Aslan ile Cumhuriyet Öğretmeni Macide Alp’in isimleri verildi. Başkan Salman, her iki parkı da ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İsmail Toker Caddesi’nde 2276 metrekare yer içerisine inşa edilen Macide Alp Spor Alanı içerisinde; basketbol sahası ve mini halı saha yer alıyor. Çevre düzenlemesi için çeşitli türde ağaçlar dikilen park içerisine banklar da konuldu. Mamuşoğlu Sokak’ta 1610 metrekare alan içerisine inşa edilen Kemal Aslan Parkı’nda ise 1 adet basketbol sahası, çocuk oyun grubu, kamelya ve banklar yer alıyor. Çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları da tamamlandı.

Ahde vefa

Salman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eğitim, sağlık, sanat ve kültür alanında yaptıklarıyla 2009 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülen Cumhuriyet Öğretmeni Macide Alp’in adını yeni yapılan spor alanına verdik. Kendisi Türkiye ve kentimiz tarihinde önemli bir yere sahip. Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi Okulu, Kocadere Şehitliği, Yalova ve Çınarcık meydanlarında heykellerin dikilmesi, hastanelere ve camilere morgların yapılmasını sağlayan Macide Alp’in ismini bu parkla yaşatmaya kara verdik. Ayrıca kentimizin siyasi tarihinde önemli bir yere sahip olan Kemal Aslan’ın adını da yapılan diğer parkımıza verdik. Tarihimizde önemli işler yapmış, önemli başarılar göstermiş kişilerin isimlerini Yalova’mız da ölümsüzleştirmeye devam edeceğiz. Yeni parklarımız kentimize hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

İncelemeler sırasında parkta bulunan çocuklarla da bir araya gelen Başkan Salman, daha sonra onlarla top oynayarak fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!