İsimler karıştı tapu sahibi şaşırdı

Güncelleme Tarihi:

İsimler karıştı tapu sahibi şaşırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2018 14:53

Keçiören Ovacık’taki arsasının yenilenen kayıtlarını inceleme üzere Tapu Müdürlüğü’ne giden Osman Özer, sahibi olduğu arsanın aynı isimde başka birinin üzerine kaydedildiğini gördü. Söz konusu kişi ile baba isimlerinin de aynı olduğunu belirten Özer, yetkililerden hatanın düzeltilmesini istedi.

Haberin Devamı

Keçiören Tapu Müdürlüğü’nde, isim benzerliğinden dolayı ilginç bir olay yaşandı. Ovacık’ta 195 metrekarelik bir arsaya sahip olan Osman Özer, arazisinin başka bir Osman Özer isimli vatandaşın üzerine geçirildiğini, TC kimlik numasının farklı olmasından fark etti. Baba isimlerinin de aynı olduğunu söyleyen mağdur Osman Özer, “Gerçek Osman da o arsa da benim” dedi. Hatanın düzeltilmesini bekleyen Osman Özer, başından geçen olayı şöyle anlattı:

KİMLİK NUMARASI YANLIŞ

“Arsayı 1993 yılında almıştım. 2015’te burada imar değişikliği oldu. Bir arkadaşımın uyarısı ile yeni ada parsele bakmak ve ne kadarlık bir daire düştüğünü araştırmak için Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne gittim. Tapu, Keçiören Belediyesi’nden aktif-pasif belgesini istediğinde bu hata ortaya çıktı. ‘Sizin TC kimlik numaranız hatalı girilmiş’ dediler. Diğer Osman Özer, Etlik’te oturuyor, ben Yakacık’ta. O 1958 doğumlu, ben 1963 doğumluyum. Baba isimlerimiz aynı, anne isimlerimiz farklı. Bana bir şey olmuş olsaydı, çocuklarım tapuya gittiklerinde ‘Babanızın üstüne böyle bir yer gözükmüyor’ diyeceklerdi. Ailem belki de ‘Babamız satmış’ diyecekti. Tapudan bana e-devletten bilgiyi düzelteceklerini söylediler. Düzeltilmesini bekliyorum. Başkasının üstüne geçiren kimse araştırılıp çıkarılmalı. Her yıl gidip emlak vergimi de yatırıyordum. Bu yaşadığımız sıkıntıyı başkaları da yaşayabilir.”

Haberin Devamı

BELEDİYE: HATA TAPUDAN KAYNAKLI

Hatanın tapu kayıtlarından kaynaklandığını belirten Keçiören Belediyesi yetkilileri ise şu açıklamayı yaptı:
“Hata varsa Tapu Müdürlüğü’nden düzeltilir. Bizden kaynaklanmıyor. Çünkü biz TC Kimlik numarası girmeyiz. İşin imarıyla ve teknik kısımıyla ilgiliyiz. Kayıtları direkt tapudan alıyoruz. Kendisi tapuya gittiğinde geçmişe dönük bakılarak düzeltme yapılabilir. Bu hatalar zaman zaman olabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!