İşim yaşamak

Hepimizin işi bu aslında: Yaşamak. 30 yaşındaki Sultan, yaptığı işi, işte böyle tanımlamış.

Söyler misiniz, şapka çıkarılmaz mı? Peki Saten’e ne dersiniz? Nasıl bir erkek aradığını tarif ederken, ‘En güzel yemek tarifini bildiğindir ama bu diğer yemeklerin güzel olmadığı anlamına gelmez. Yani ideal erkek tarifim yok. Kafamda bir şablon yok. Ama kesinlikle temiz olma şartı var’ demiş. Potansiyel Deli ise, ‘Hugh Grant’in bütün filmlerini izlemiş olmalısın. Demek izlemedin. Olsun. Karşıdan karşıya geçerken elimi

tutmalısın!’ diye yanıtlamış. Kadınlardan Papatya, erkekler de Kerem meseleyi küt diye koymuş: Onlar aşık istiyor, aşık olmak istiyor. Ve Kerem soruyor: ‘Bu meret çağrınca gelir mi?’ Benim tanıdığım en bilgili, en renkli psikiyatrından olan Prof. Engin Geçtan kendisiyle yaptığım bir röportajda, ‘Aşkı çağırırsan ya hiç gelmez ya da yanlış insan gelir’ demişti ama ben daha iyimserim. İlkbaharda, hem de böyle güzel havalarda Allahaşkına olmamaya imkan var mı?

1- CİNSİYET...
2- YAŞ...
3- İŞ...
4- BENİ TANIMALISIN ÇÜNKÜ...
5- NASIL BİRİNİ ARADIĞIMI ANLAMAN İÇİN ...
6- VAZGEÇEMEYECEĞİM 5 ŞEY...
7- EN SEVDİĞİM AŞK FİLMİ SAHNESİ...
8- EN SEVDİĞİM ALBÜM/ ŞARKI/ ŞARKICI...
9- BUGÜNE KADAR SÖYLEDİĞİM EN BERBAT YALAN...
10- EN BEĞENDİĞİM ÜNLÜ...
11- EN SEVDİĞİM KİTAP...
12- YATAK ODAMDA ...
13- EN RAHATSIZ OLDUĞUM AN...


ERKEK

enstain@mynet.com

RUMUZ: NEO

Yaş:
Söylemem. İş: Yönetici. Benim tanımalısın çünkü: Sürprizlerle doluyum. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Espriye bayılan, matematikten nefret etmeyen, ‘Matrix filminden hiçbir şey anlamadım!’ demeyen bir kadın. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Oral seks, siyah renk ve fıkralar. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Kasımda Aşk Başkadır. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Candan Erçetin’in bütün albümleri. En beğendiğim ünlü: Şener Şen, Cem Yılmaz. En sevdiğim kitap: Godfather, Mario Puzo. Yatak odamda: Kitaplarım ve izlenmeyi bekleyen filmlerim var. En rahatsız olduğum an: Bir filmin en heyecanlı yerinde, densizin birinin densizlik etmesi...


heisenberg9@hotmail.com

RUMUZ: HEİSENBERG

Yaş:
29. İş: Eczacı. Beni tanımalısın çünkü: Bu bir oyun, oyun eğlenmek için oynanır. Ve ben eğlenceli biriyim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Bu oyuna katılıp hiç tanımadığın birine mail yazabiliyorsan, aradığım kişi olmaman için hiçbir neden yok! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Sen (yani umarım!) ve dostlarım. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Microcosmos filminde salyangozların sevişmesi. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Rush, Pink Floyd, Doors, Placebo. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Doktor test sonuçlarının iyi olduğunu söyledi. Tümör habis değilmiş!’ En beğendiğim ünlü: Ara Güler. En sevdiğim kitap: Naked Lunch. Yatak odamda: Müzik sistemi, bir ton CD, kitaplar, dergiler, yatağım ve duvarlarda fotoğraflar var. (Bu aralar çok dağınık, bir kadın elinin değmesinin vakti geldi de geçiyor!) En rahatsız olduğum an: Binbir umutla bilgisayarımı açıp, hiç mail gelmediğini gördüğüm an.


as_acar@mynet.com

RUMUZ:A-S-ACAR

Yaş:
27. İş: Güzellik uzmanı, masör, kuaför. Beni tanımalısın çünkü: Bilmezler yalnız yaşamayanlar nasıl korku verir sessizlik insana. İnsan nasıl konuşur kendisiyle. Nasıl koşar aynılara, bir cana hasret... Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Yaşamak sevmektir diyorsan, bazen bir tarlada rast gele bir buğday başağı olmak istiyorsan, güneş alnını, dalgalar ayaklarını okşuyorsa ve sen kucaklıyorsan dünyayı... Aç kollarını geliyorum! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Senden vazgeçemediğim zaman zaten her şey benimdir. En sevdiğim aşk filmi: Titanic. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Kıraç, Funda Arar. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Şu dünyada zaten her şey yalan!’ En beğendiğim ünlü: Sakıp Sabancı idi. En sevdiğim kitap: Bir Çift Yürek. Yatak odamda: Olmayan tek şey sensin...

nickkalmamisti @yahoobcom

RUMUZ: KEREM

Yaş:
21. İş: Öğrenci. Beni tanımalısın çünkü: Ağır melankoliğim. Aşırı platoniğim. Ve bunları göstermemek için de ortam palyaçosunu oynayacak kadar çekingenim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Her parçasını sevebileceğim, sevgimin kıymetini bilecek ve uğruna her şeyden vazgeçebileceğim biri. Özetle aşık olmak istiyorum. Bu meret çağırınca gelir mi? En sevdiğim aşk filmi sahnesi: City of Angeles. En sevdiğim şarkı/şarkıcı: Sezen Aksu. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Ben yalan söylemem!’ En beğendiğim ünlü: Liv Tyler. En sevdiğim kitap: Küçük Prens. Yatak odamda: Kocaman kırık bir kalp. Ve boş... En rahatsız olduğum an: Kalabalıkta yaptığım bir salaklıktan dolayı herkesin bana bakması.


KADIN

dunyasultan@yahoo.co.uk

RUMUZ: SULTAN

Yaş:
30. İş: Yaşamak. Beni tanımalısın çünkü: Zaten yeterince vakit kaybettin! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Gözlerinin içi gülen... Güldürebilen, sevebilen ve saygı duyabilen biri. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: (Şimdilik) Dünya nimetleri. En sevdiğim aşkı filmi sahnesi: The Piano. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Without Love. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Sen benden daha iyisin!’ En beğendiğim ünlü: Madonna, Harison Ford. En sevdiğim kitap: Sidartha. Yatak odamda: İhtiyacımız olan her şey var. En rahatsız olduğum an: Duyulmaması gerekenleri duyduğum an.


anythinginmylife@hotmail.com

RUMUZ: POTANSİYEL DELİ

Yaş:
20. İş: Öğrenci. Beni tanımalısın çünkü: Şizofren dünyamın içinde kaybolup giderken son sözlerimi not edecek birine ihtiyacım var! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Hugh Grant’in bütün filmlerini izlemiş olmalısın. Demek izlemedin. Olsun. Karşıdan karşıya geçerken elimi tutmalısın! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Açma istersen bu konuyu. Ben çok şeyden vazgeçmek zorunda kaldım. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Terk edildiğim bütün hüzünlü sahneler. Her başa sarıp izleyişimde daha da duygulanırım! En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Candan Erçetin. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Sen ayrılmasaydın ben ayrılacaktım zaten!’ Yatak odamda: Asla yakmaya kıyamayacağım mumlar, tonlarca kitap, üstü her zaman notlarla dolu bir masa, inanılmaz paralar bayıldığım ama bayatlamaya bıraktığım kozmetik ürünleri, bir de yatak var. En rahatsız olduğum an: Sözlü sınavlar, yazılı sınavlar ve hayat sınavları...


papatya24@excite.com

RUMUZ: PAPATYA

Yaş
: 24. İş: Mühendis. Beni tanımalısın çünkü: Aşık olmak istiyorum! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Aşktan korkmayan, aşkta strateji uygulamayan, içinden geldiği gibi davranan; neşeli, sevimli, tutkulu, çekici ve zeki biri. Ha bir de dansa meraklı! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Kedim, ailem, İstanbul, müzik ve aşk. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Genelde yabancı pop, yalnızken klasik, geceleri tekno. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Arkadaş kalabiliriz.’ En beğendiğim ünlü: Madonna. En sevdiğim yemek: Veda Yemeği, Yüzüklerin Efendisi. Yatak odamda: Hayalimdeki yatak odamın tavanı cam. Biz seninle yüzlerce mumun arasında yatakta birbirimize sarılmış yatıyoruz, fonda güzel bir müzik var ve tavana? demek istiyorum ki- yıldızlara bakıyoruz. Gel de şimdi gerçek yatak odamı anlat!


pembeliii@tnn.net

RUMUZ: PEMBELİİİ

Yaş:
23. İş: Tasarımcı. Beni tanımalısın çünkü: Ben ‘Kırk yılda bir’ gibiyim! Sevgiye, saygıya önem veren, gülmeyi çok seven, yalandan ve ilgisizlikten nefret eden, her türlü olumsuzluğa rağmen hayata pembe gözlüklerle bakmayı ilke edinmiş biriyim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Diğer yarımı desem? Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Müzik, arkadaşlarım, BJK ve diğer yanım. En sevdiğim aşk filmi: Titanic. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Sezen Aksu. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Ben yalan söylemem.’ En sevdiğim kitap: Murathan Mungan, Yüksek Topuklar. Yatak odamda: Odam benim için özeldir, söylemem. En rahatsız olduğum an: Uyandırılmaktan nefret ederim.


GÜNÜN FAVORİSİ * * * * *


hulasaten@hotmail.com

RUMUZ: SATEN

Yaş:
27. İş: Tasarımcı. Beni tanımalısın çünkü: Hoş sohbetimdir. Daha fazlası için çaba sarf etmen gerekecek, söylemem. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: En güzel yemek tarifini bildiğindir ama bu diğer yemeklerin güzel olmadığı anlamına gelmez. Yani ideal erkek tarifim yok. Kafamda bir şablon yok. Ama kesinlikle temiz olma şartı var. Vaz geçemeyeceğim 5 şey: Ailem ve İstanbul. İki tane yetmez mi? En sevdiğiniz aşk filmi sahnesi: Amelie. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: MFÖ, Levent Yüksel, Depeche Mode, Red Hot Chilipepers. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: O kadar berbatını henüz söylemedim. Sebep yok. En beğendiğim ünlü: Al Pacino. En sevdiğim kitap: Oruç Aruoba’nın bütün kitapları. Yatak odamda: 2000 parçalık puzzle’ım var. Çerçeveletip duvara astım. Deprem olursa ayvayı yedim, kafama düşerse yemin ederim ölürüm. En rahatsız olduğum an: Dişlerimi fırçalamayı unuttuğum zaman.

Dikkat, dikkat! Bu oyunu oynamak istiyorsanız... Kendinize bir internet adresi edineceksiniz, bir rumuz icat edeceksiniz, yukarıdaki sorulara cevap vereceksiniz ve şu adrese bana göndereceksiniz: saat10kordon@hurriyet.com.tr Anlaştık mı?
Yazarın Tüm Yazıları