İşim en keyifli yolculuğum

Haberin Devamı

İşim en keyifli yolculuğum

KİMDİR?
Adı: Erol Günaydın
İşi: Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi
Eğitimi: Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
Yaşı: 42
Medeni durumu: Türkçe öğretmeni Arzu Günaydın’la evli. Selin ve Rüzgar Eymen adında iki çocuğu var.

İzmirli taşımacılık devi Günaydın Group’un yönetim kurulu üyesi Erol G ünaydın, işadamı Mustafa Koç’a olan benzerliği ve merhum usta tiyatrocu Erol Günaydın’la adaşlığıyla çok renkli bir kişilik. Onunla sohbetimizin bir bölümünü, üniversite yıllarında kullandığı ve halen şirket garajında gözü gibi baktığı 1984 model Mercedes 302’de gerçekleştirdik. Erol Bey, bizimle anı ve yol hikayelerini paylaştı. Böylece bu keyifli söyleşi ortaya çıktı. “Biraz Mustafa Koç’a benziyorum. Sesimin tonu bile benziyor. Yeni tanıştığım insanlarda bunun sıcaklığını yaşıyorum. Bir yere gittiğimde birçok insan, ‘Ben sizi tanıyorum’ diyor. Ben de, ‘Mustafa Koç’un İzmir şubesiyim’ diye espri yapıyorum. Erol Günaydın da en sevdiğim tiyatrocuydu. Allah rahmet eylesin. Ben çocukken İzmir Fuarı’na gelirdi. Tiyatro için çocuklar seçerdi. Beni de seçsin isterdim ama hiç olmadı. Bir yerde adımı söylediğimde yaşıtlarımızda bir tebessüm olur. Onunla adaş olmak benim için ayrı bir gurur kaynağı” diyor. Bu buluşmadan satırlarımıza yansıyan en önemli mesaj derseniz, onunu şöyle özetlemek mümkün: “Hayatım hep çalışmakla geçti. Şu an sevdiğim ve hayalimdeki işi yapıyorum. Bence başarının yolu, yaptığın işi sevmekten geçer.”

Haberin Devamı

OTOMOBİL
Bende ayrı yeri var

* İlk arabam 1987 model beyaz bir Kartal’dı. Bu otomobilin bende ayrı bir yeri var. Eşimle tanıştığım döneme denk geliyor. Ona çok özen gösterirdim. Sadece süngerle yıkardım. Jantlarına kadar her yerini temizlerdim. Çok güçlü bir ses sistemi bulunuyordu. Arabanın arkası, çalışmadan hareket ederdi.
* Şu an 2002 model Mercedes ML 320 kullanıyorum.
* Taşımacılık işi yapmamıza rağmen şoförüm yok. Çünkü direksiyon başında olmaktan büyük keyif alıyorum.
* Gençliğimde hızlı bir şofördüm. Şimdi kurallara daha uygun kullanıyorum.
* Bir otomobilden en büyük beklentim performans. Zira, işim gereği birçok sektörden müşteriyle görüşmeye gidiyoum. Farklı alanlarda çamurlu zeminde araba kullanmam gerekebiliyor. Bunun için büyük araçları tercih ediyorum.
 
BESLENME
Tipik Ege kahvaltısı

Haberin Devamı

* Tipik Ege kahvaltısından hoşlanırım. Marul, maydanoz, domates ve Karaburun’a özel bir çeşit olan hurma zeytin mutlaka olsun isterim.
* Öğlenleri genelde dışarıda firma çalışanlarıyla beraber yerim.
* Akşamları sebze ağırlıklı lezzetleri tercih ederim.
* Tam bir balık tutkunuyum. Haftada en az iki defa yerim.
* Ara öğün olarak kuruyemiş tüketirim. Eğer akşam yemeğini geç yiyeceksem, kepekli tosttan hoşlanırım.
* Mutfak konusunda eşim çok hünerli, o yüzden pek girmem.

MEKAN
Hijyen ve güler yüz

* Farklı lezzetleri denemekten, yeni mekanları keşfetmekten hoşlanırım. Yemek seçmem. Bir mekanda öncelikli olarak hijyene dikkat ederim. Tuvaleti temiz olmayan mekana bir daha gitmem. İkinci olarak güler yüz ve samimiyet ararım. Üçüncü sırada da sunum ve lezzete önem veririm.
* Kahvaltı için yıllardır müdavimi olduğum İnciraltı’ndaki Patlıcan favori mekanlarım arasında. Balık için Kordonboyu Balık Pişiricisi’ni tercih ederim. Agora AVM’deki Kitchenette ile Çankaya’daki Sushi Co da beğendiğim yerlerden. Et için adresim Levent Marina.

Haberin Devamı

SPOR
Atletizmle ilgilendim

* Aslında bende gülleci fiziği var. Ama okulda mecburiyetten birçok spor dalı ile uğraştım. Üç adım da atladım, 100 metre de koştum, çekiç de attım. Üniversitenin voleybol takımında oynadım.
* Şu aralar işimin yoğunluğu nedeniyle düzenli olarak spor yapamıyorum. Akşamları sahilde yürüyorum. Son hobim ise kayak. Kendi kendime öğrendim. Bana bütün spor dallarından daha çok keyif verdi. Çünkü full konsantrasyon gerektiriyor. Kayarken başka hiçbir şey düşünmeye fırsatınız yok. Sadece ayakta kalmayı hedefliyorsunuz. Kafanızdaki her şey bitiyor. Stresten eser kalmıyor. Kulvarlar iyileştikçe daha sert kulvarlara, daha uzun pistlere gidiyoruz. Önce Uludağ’da kayarken, şimdi Davraz’ı tercih ediyorum. Bu sene Palandöken’e gitmek istiyorum. Orada karın farklı bir özelliği varmış, hava ısınsa bile çamur olmuyormuş.
* Fenerbahçeliyim.

Haberin Devamı

TATİL
Kafa dinlemek isterim

* Eşimle birbirimize söz verdik. Yılda 1-2 defa yurtdışına gidiyoruz. Farklı yerleri görmek hayata daha güzel bakmamıza neden oluyor. Bugüne kadar tercihimizi hep Avrupa’dan yana kullandık. Ancak yakında Uzakdoğu ve Amerika’ya seyahati düşünüyoruz.
* Yurtiçinde de iki ayda bir tatil yapıyoruz. Kazdağları’ndaki Öngen Otel’e yılda bir kez mutlaka gidiyoruz. Çok güzel bir havası var.
* Rahat, sakin, koşuşturmacanın olmadığı, kafamızı dinleyebileceğimiz yerler tercih ediyoruz. Daha çok butik otellerde kalıyoruz. Küçük oteller hayatı yavaşlatır. Oysa büyük otellerde hizmet hızlıdır. Siz de yavaşlamak için çıktığınız tatilde hızlanmak zorunda kalırsınız.

Haberin Devamı

HOBİ
İşim benim hobim oldu

* Düzenli bir hobim yok. Maalesef eksik kaldığım bir konu. Aslında müziği ve sporu çok seviyorum. Sportmen kişiliğim var. Ancak, hizmet sektöründe iseniz ve bizimki gibi dinamik bir iş yapıyorsanız vaktinizin çoğunu işe ayırmak zorunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla işim aynı zamanda hobim oldu. Bunun dışında haftada bir kez mutlaka sinemaya gidiyorum.

KARİYER
Çekirdekten yetiştim

* Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’ni bitirdim. Bölüme 5’inci olarak girdim. Ama çok da severek okumadım. Şimdiki aklım olsa ya endüstri ya da makine mühendisliği okumak isterdim.
* Küçük yaşlardan beri çalışma hayatının içindeyim. Mesleğe, babama yardım ederek başladım. Babam patron, bizler de şofördük. Üniversite döneminde hem okudum hem de sabah ve akşam servise çıktım. İşten hiç uzaklaşmadım. Şoförlük, işletme, bakım ve pazarlama konularında tabiri caizse çekirdekten yetiştim. Yıllar geçtikçe bir şeyi daha iyi anladım. Meslek seçimi gerçekten çok önemli bir konu. Sadece para kazanacağınız değil, severek yapacağınız bir işte çalışmak lazım.
* İlkokulda okurken abimle hayaller kurardık. Şu an o hayalimi yaşayabiliyorum diyebilirim. Hedefimiz önce Türkiye’de, sonra dünyada lojistik ve taşımacılık sektöründe aranan isimler, tanınan ve değer verilen bir kurum olmak. Şu an Günaydın Group’ta Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarımı sürdürüyorum.

TOPLANTI
Telekonferans sistemi

* Toplantı trafiğimiz çok yoğun geçiyor. Haftada en az 2-3 defa bir araya geliyoruz. Bunun biri yönetim kurulu toplantısı oluyor. Mevcut durumu ve gelecekle ilgili planlarımızı gözden geçiriyoruz. Ortalama iki saat sürüyor. Toplantılarımızı daha modern ve hızlı yapmak arzusundayız. Bunu da online olarak telekonferans sistemiyle gerçekleştireceğiz.

İşim en keyifli yolculuğum

MODA
Spor giyim tutkunuyum

* Beyaz rengi çok severim. Genelde spor giyimden hoşlanırım. Kot pantolon ve beyaz gömlek favorimdir. Giyim konusunda eşim yardımcı olur. Onun zevkine güveniyorum.

TEKNOLOJİ
Yakından takip ederim

* Bilgisayar mühendisi olmamdan dolayı teknolojik yenilikleri yakından takip ediyorum. Facebook ve Twitter hesaplarım var. Ama aktif olarak kullanmıyorum. İnternet değişik fikirlerin uçuştuğu farklı bir ortam. Daha çok takipçiyim diyebilirim.
 
ASTROLOJİ
Özelliklerini taşırım

* Balık burcuyum. Özelliklerini taşıyorum. Duygusal bir yapım var. Dağınık çalışırım. Ani ve parlak fikirler aklıma gelir. Duygusal yapımdan dolayı çalışanlarımla samimi diyaloglarım olur.

HAYAT FELSEFESİ
Ailem her şeyden önce gelir. Çünkü orası kalemiz. Hayatta başarılı olmak istiyorsanız aile huzuru olacak. İşteyken işe, evdeyken eve odaklanmalı insan. Her gününü son günü gibi yaşamalı. Hiçbir şey yarına bırakılmamalı. Bunun için gayret gösteriyorum. Yapabiliyor muyum? Kolay değil. Ayrıca, bence başarının yolu insanın yaptığı işi sevmesinden geçiyor.

Yazarın Tüm Yazıları