Işılay Saygın’a sevgi seli

Güncelleme Tarihi:

Işılay Saygın’a sevgi seli
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 11:58

TÜRK siyasetine damga vuran en önemli isimlerinden Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın, ilklerle ve başarılarla dolu yaşam öyküsünün kaleme alındığı kitabı sevenleriyle paylaştı. Alsancak D&R’da sevenleriyle biraraya gelen Saygın’a, 7’den 70’e büyük ilgi oldu.

Haberin Devamı

Işılay Saygın’a sevgi seli

Türk kadınının siyasetteki en önemli temsilcilerinden Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın’ın sıradışı hayat öyküsü, kitaplaştırıldı. Saygın’ın 25 yaşında belediye başkanlığından, Türkiye’nin ilk kadın Çevre Bakanlğından, ilk kadın Turizm Bakanlığı’na uzanan yaşamı, İzmirli gazeteci Zeynel Kozanoğlu tarafından kaleme alındı. İlklerle ve başarılarla dolu siyaset yolculuğunun anlatıldığı "Işılay Saygın - Hizmete Adanmış Bir Ömür" kitabını tanıtmak için Işılay Saygın, Alsancak D&R’da sevenleriyle bir araya geldi. Aralarında İzmir’in tanınmış simalarının da bulunduğu her yaştan seveni, buluşmaya ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

KADINLARIMIZIN HAKLARI İÇİN MÜCADELE ETTİM

Özel ve mutlu gününde kendisini yalnız bırakmayan İzmirlilere teşekkür eden Devlet Bakanı Işılay Saygın, "Halka hizmet Hakk’a hizmettir ilkesini gözeterek yorulmak bilmeden milletimize hizmet etmeye çalıştım; Cumhuriyetimizin kurulmasında erkekler kadar önemli rol alan kadınlarımızın haklarının teslimi için mücadele ettim. Tüm bunlar kitapta ayrıntılı olarak yer alıyor" dedi.

O, KADINLARIN YÜZAKI OLDU

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu. 25 yaşında Buca Belediye Başkanı seçildi, bu görevini 2 dönem sürdürdü. 1983, 1987, 1991, 1995, 1999 yıllarındaki seçimleri kazanarak 5 dönem İzmir Milletvekilliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk kadın Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı (1987-1991) ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyeliği(1991-1995) görevlerinde bulundu. 51’inci ve 52’nci hükümetlerde Devlet Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı, 53’üncü Hükümet’te ilk kadın Turizm Bakanı, 54’üncü ve 55’inci hükümetlerde de Devlet Bakanı olarak görev aldı. Kadınların evlendikten sonra soyadlarını kullanabilmelerini sağlayan değişiklik başta olmak üzere Medeni Kanun’da pek çok önemli düzenlemeye imza atıp, Ailenin Korunmasına Dair Yasa’ya ve aile mahkemelerinin kurulmasına öncülük ederek kadın hakları mücadelesinde sembolleşti. Saygın, Gediz Üniversitesi’nin yanı sıra annesi Fatma Saygın adına yaptırdığı Anadolu lisesi ile eğitime önemli hizmetlerde bulundu. Işılay Saygın aynı zamanda Uluslararası Kadınlar Derneği ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanlığı’nı da yürütüyor.


BAKMADAN GEÇME!