GeriSeyahat Işıklar şehri Dubai'de yeni yıl
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Işıklar şehri Dubai'de yeni yıl

Işıklar şehri Dubai'de yeni yıl

Dubai'de sonsuz lüks ve ışıl ışıl gökdelenler insanı bir anda gösterişli bir yaşantının içine sürüklüyor. Peki bu büyülü ışıklar şehri Dubai yeni yılda nasıl? İşte yeni yılda Dubai...

Dubai her daim yaz mevsimini yaşayan bir iklime sahip. Özellikle de yılbaşında çok eğlenceli oluyor. Hem sıcak hava hem yeni yıl değişik gelebilir ama inanın harika bir deneyim! Bütün binalarda ışık gösterileri, hiçbir ülkede eşi benzeri olmayan havai fişek gösterileri ve özel partileriyle Dubai vazgeçilmezlerim arasında.

Işıklar şehri Dubaide yeni yıl

Dubai'nin her bir köşesi altın varaklı binaları

Dubai deyince akla gelen birkaç ikonik bina var. Burj Khalifa ve Burj el Arab gibi... Burj Khalifa dünyanın en yüksek binası haline gelmiş. En üst katındaki manzara ise inanılmaz. Mutlaka görülmeye değer. Biletinizi alıp sıraya giriyorsunuz. 10 kişilik gruplarla sizi üst katlara çıkartıyorlar. Bu binada öğle yemeği de yemenizi tavsiye ederim. İnanılmaz keyifli...

Işıklar şehri Dubaide yeni yıl


Ayrıca son derece lüks ve modern bir yapıya sahip. Burj el Arab ise dünyadaki tek 7 yıldızlı otel. Burada kalma fırsatınız varsa sakın kaçırmayın derim. Birkaç günlüğüne de olsa kendinizi Arap prensesi gibi hissediyorsunuz. Her bir köşesi altın varaklarla çevrili, sahili de son derece keyifli olan bir otel. Yeni yıl ise oldukça renkli kutlanıyor. Havai fişek gösterilerinin sunduğu görsellik tek kelimeyle muhteşem.

Işıklar şehri Dubaide yeni yıl

Rengârenk Palmiye Adası

Dubai deyince olmazsa olmazlardan biri de Palmiye Adası. Burası çok özel olarak tasarlanmış ve dünyanın sekiz harikasından biri haline gelmiş. Üzerinde 5 yıldızlı oteller, eğlence mekânları ve son derece pahalı gayrimenkuller bulunuyor. Uçaktan atlama atraksiyonlarıyla çok çılgın bir ada... Tam yeni yıl zamanı ise ada rengârenk bir görüntüye bürünüyor.

Işıklar şehri Dubaide yeni yıl

Eşsiz çiçek bahçesi: Miracle Garden

Benim en çok beğendiğim yerlerden biri de Miracle Garden'dı. Sonsuz emek harcanmış kocaman bir çiçek bahçesi... İçinde yok yok! Çiçeklerden yapılmış eiffel kulesi, şatolar, çeşit çeşit desenler. Mis gibi de kokuyor. Mutlaka bir uğrayın derim.

Işıklar şehri Dubaide yeni yıl


Yazın ortasında kayak keyfi

Alışveriş merkezi içinde kayak merkezi olduğunu birçoğunuz duymuştur sanırım. Mall of Emirates'in içindeki bir başka... Küçük bir pisti var ama çocuklar için çok eğlenceli duruyor. Hava da sıcak olduğu için güzel bir kaçamak olabilir. 

Işıklar şehri Dubaide yeni yıl

Dubai'de çöl safari eğlencesi

Dubai'de neler yapılır deyince çöl safarisinden bahsetmeden olmaz. 4x4 jeeplerle, Arap dostlarımızın şoförlüğü eşliğinde çılgın bir deneyim yaşayabilirsiniz. Çölde öyle bir hareketler yapıyorlar ki, her an heyecan dolu geçiyor. İlk başta biraz korkabilirsiniz ama sonradan alışıyorsunuz. Safari bittikten sonra gün batımı için özel tepelere götürüyorlar. Harika fotoğrafların çıkması da cabası. Gün battıktan sonra da çölün ortasında kurulmuş özel çadırlarda dansöz şovları eşliğinde yemek ikramları yapıyorlar.

False