Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası Samsun'da

Güncelleme Tarihi:

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası Samsunda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2012 16:06

İlk ayağı İstanbul’da gerçekleştirilen “ 2012 Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası” 10 tekne ve 20 sporcusuyla Cumhuriyet tarihinin en önemli kenti Samsun’da “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” etkinlikleri içinde İlkadım Meydanı’nda Samsun Valiliği’nin ev sahipliğinde start alıyor.

Haberin Devamı

 YKM Sport, Beşiktaş-Miele, GSYİAD-Galatasaray, Lenore Yacht, Efeproject Mitsubishi Electric Racing Team, WD40, Angel Yacht, GHB Offshore Racing Team 1, GHB Offshore Racing Team 2  ve ECI Men Cosmetics takımlarının yer alacağı yarışlarda İspanya, İtalya, Portorico, Portekiz ve Türkiye’den pilotlar rekabet edecek.

Dünyanın ilk airbag uygulaması bu şampiyonada

İstanbul Offshore Kulübü geçen yıl sezonun tamamlanmasıyla sporcuların ve teknelerin güvenliğini güçlendirmek adına başlattığı airgbag çalışmalarını tamamlayarak 2012 sezonunda tüm teknelere uyguladı. Teknelerin takla anında kokpitin su üstüne çıkmasını sağlayan ve kokpit içinde olası sıkışmalarda pilotların can güvenliği arttırmayı hedefleyen airbag sistemi sayesinde teknelerin yeniden düz çevrilmesi başarılarak, yeni sezonda tüm teknelere zorunlu kıldı.

Haberin Devamı

Class 3 -225 sınıfında yer alan tekneler için geliştirilen sistem, bu büyüklükteki bir teknede ilk kez İstanbul Offshore Kulubü tarafından uygulanıyor. Kulüp Başkanı Uğur Işık tarafından geliştirilen sistemde; iki hava tüpü ve bir balon bulunuyor. Teknenin takla atması durumunda  iki farklı noktadan kumanda edilebilen sistemle airbag şişiyor. Manuel olarak kontrol edilen sistemde bir kumanda kolu kokpit içinde pilotların kullanımı için bulunurken, diğer kumanda sistemi  kokpit içindeki pilotların herhangi bir şekilde sistemi devreye alamaması halinde, kurtarma ekiplerinin  dışarıdan sistemi devreye sokmasını sağlıyor. 2012 Işıklar Dünya Offshore Şampiyonası’ndaki tüm tekneler bu sezon airbag uygulaması ile çok daha güvenli olarak yarışıyorlar.

Şampiyonanın ilk yarışı sonrası Ecı Men Cosmetics takımı 440 puanla ilk sırada yer alırken, 327 puanla Beşiktaş-Miele takımı ikinci, YKM Sport takımı ise 255 puanla üçüncü sırada yer alıyor. 
 
 PROGRAM;
19 Mayıs Cumartesi  (İlk Adım Meydanı)
11:00 – 12:00 Sıralama Turları / Resmi antrenmanlar-
14:00 – 15:00 SAMSUN GRAND PRIX 1
15:10                Ödül Töreni
15:20                Basın Toplantısı - Işıklar Süper Tır

20 Mayıs Pazar (İlk Adım Meydanı)
11:00 – 12:00 Sıralama Turları / Resmi Antrenmanlar
14:00 – 15:00 SAMSUN GRAND PRIX 2
15:10                 Ödül Töreni
15:20                 Basın Toplantısı - Işıklar Süper Tır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!