Işıkkent'teki kurban satış ve kesim alanı bayrama hazır

Güncelleme Tarihi:

Işıkkentteki kurban satış ve kesim alanı bayrama hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 11:41

Işıkkent'teki kurban satış ve kesim alanı bayrama hazır

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi, Işıkkent'te kurduğu kurban satış ve kesim alanı ile modern koşullarda alışveriş ve kesim imkanı sunuyor. İzmirliler'e hizmet verecek büyüklükteki alanda hem besicilerin hem de kurbanlık alacak vatandaşların rahatı için gerekli önlemler alındı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen besiciler, barınma ve satışlarını Bornova Belediyesi'nin Işıkkent'te kurduğu Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda gerçekleştiriyor. Su, aydınlatma, tuvalet, duş gibi imkanların en hijyenik koşullarda sunulduğu alana, içerisinde yemekhane ve büfenin bulunduğu sosyal hizmet çadırı kuruldu. Alanda ayrıca Bornova Belediyesi ücretsiz veteriner hizmeti veriyor. 10 dönümü küçükbaş, 25 dönümü büyükbaş kurbanlıklar için olmak üzere toplam 35 dönümlük araziye kurulan Kurban Satış ve Kesim Alanı, 24 saat boyunca Bornova Belediyesi güvenlik görevlilerinin kontrolü altında tutuluyor.

ÜCRETSİZ SERVİS İMKANI

Vatandaşların Kurban Satış ve Kesim Alanı'na rahatlıkla ulaşabilmeleri için Bornova Belediyesi tarafından ücretsiz servisler konuldu. Hükümet Konağı önünden ve Işıkkent'teki alandan karşılıklı olarak hareket edecek servisler arife günü akşamına dek hizmet verecek. İki ayrı güzergahı kullanacak olan servisler Hükümet Konağı önünden 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 saatlerinde hareket edecek. Servislerin Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda kalkış saatleri ise 10.00, 12.00, 14.00 ve 16.00.

"EN UYGUN ŞARTLARI OLUŞTURDUK"

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, hem besicilerin hem de vatandaşların sağlıklı koşullarda alışverişlerini yapabilmeleri için tüm düzenlemeleri yaptıklarını söyledi. Başkan Atila, "Kurban alışverişi ve kesimi sırasında sorun yaşanmaması için başta hijyen olmak üzere en uygun şartları oluşturduk" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!