Işık dolgusu nedir?

Güncelleme Tarihi:

Işık dolgusu nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 10:05

Işık dolgusu, cildin ışığı yansıtma kapasitesini artırmak için uygulanan yöntemler arasında yer almaktadır. Amaç, cildin nemlenmesini ve onarılmasını sağlamaktır. Vücudun her bölgesine uygulanabilmektedir.

Haberin Devamı

Medikal Estetik Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nurdan Leylek, ışık dolgusu hakkında merak edilenleri detayları ile anlattı. 

 

IŞIK DOLGUSU NEDİR?

Işık dolgusu genel anlamda bir bölgeyi ortaya çıkarmak, kırışıklığı doldurmak ya da şekil vermekten çok; antiaging (yaşlanma karşıtı) amaçlı yapılan işlemlerdir. Vücudun her bölgesine uygulanabilir (genital bölge de dahil olmak üzere). 

 

Işık dolgusu nedir

 

GENELLİKLE 2 TİP IŞIK DOLGUSU VARDIR:

1) Göz altı ışık dolgusu

2) Diğer cilt bölgelerine uygulanan ışık dolgusu

Haberin Devamı

Bu dolguların içinde çeşitli oranlarda hyalüronik asit, amino asit ve vitaminler bulunmaktadır. Kullanılan miktar ve markaya bağlı olarak 3-4 haftada 1-2 veya 3-4 kez uygulanabilir. Bu uygulama sayısı cilt yaşı ve yapısıyla ilgili olarak ciltte gerginlik ,elastikiyet artışı, renkte açılma, lekelerde açılma hatta yok olma, canlanma, gözeneklerde küçülme-sıkılaşma, yüzde aydınlık ve parlak bir görünüm sağlanır.

 

Işık dolgusu nedir

 

GÖZ ALTI IŞIK DOLGUSU İŞLEMİNİN ETKİSİ NE KADAR SÜRER?  

Göz altı ışık dolgusu 1 kez yapılır, 2 hafta sonra kontrolde gerekiyorsa rötuş uygulanabilir. Göz altı morlukları ya da çökmeleri tedavi edilebilir bu yöntemle. Tüm bu tedaviler ile sağlanan etkinlik bir yıl kadar sürer. Düzenli uygulamalarda cildin yaşlanmasının yavaşlatıldığı tıbbi çalışmalarda da kanıtlanmıştır.

Yüzünde belirgin bir fark olmadan yavaş yaşlanmak, taze, esnek ve canlı bir cilde sahip olmak isteyenlerin tercih edebileceği bir tedavi şeklidir. Sağlıklı, esnek, parlak ve canlı bir cilt kişiyi çok özenli yapılmış makyajdan bile güzel gösterir. Antiaging bir yaşam tarzı olmalıdır. Bu uygulamalarla birlikte bol su içmek, sağlıklı ve dengeli beslenmek, düzenli uyumak, spor yapmak, güneşten korunmak (yüz bölgesi için yoğun güneş koruyucu kremler kullanmak), sigaradan uzak durmak bir bütün olarak yavaş yaşlanmamızı sağlayacaktır.

 

Haberin Devamı

doktorsitesi.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

BAKMADAN GEÇME!